Modint Academy

Jouw opleider in de Mode-, Interieur-, Tapijt-, en Textielsector

Modint Academy is het scholingsplatform voor trainingen en opleidingen in de Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielsector (MITT). We bieden een breed scala aan e-learnings en workshops, maar organiseren ook scholingsactiviteiten op maat. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een training, mbo-opleiding, een coachingstraject, hulp bij het maken van een opleidingsplan, of een workshop. We maken gebruik van moderne onderwijsmethoden, aangeboden op locatie, als e-learning en blended learning, gefaciliteerd door deskundige trainers.

Onze opleidingen zijn praktijkgericht en worden gegeven door opleiders met kennis van jouw branche. We hanteren diverse onderwijsmethoden, waaronder klassikale bespreking van theorie, praktijkopdrachten, workshops en e-learning. Bij ons werk je in kleine groepen, die veelal bestaan uit branchegenoten. Zo krijg je persoonlijke aandacht, maar kan je ook ervaringen delen én netwerken. 

Ons aanbod

Bekijk alle e-learning, workshops en het lesmateriaal in de Modint Academy webshop.

Uitgelicht:
Social compl‚Äčiance within the garment and textile industry 

Digitale versie Sustainable Material Guide 
 

Bekijk alles

STAP-subsidie

Voor een aantal van onze vakspecifieke opleidingen is nu STAP-subsidie aan te vragen. Hiermee kan je tot wel € 1.000,- opleidingstegoed krijgen!
Recentelijk is een groot aantal branche-opleiders met erkenning van de Vakraad MITT in het STAP-register opgenomen. Zoek je dus een vakopleiding binnen de mode-, interieur-, tapijt-, of textielsector? Kijk dan eerst bij deze opleiders.

Naar het STAP aanbod

Subsidies

Het is belangrijk dat werknemers zich blijven ontwikkelen. De overheid is zich hier ook van bewust en heeft daarom een aantal subsidies in het leven geroepen die bedrijven voor hun medewerkers en scholing kunnen benutten.
We hebben relevante en actuele subsidies overzichtelijk bij elkaar gezet! 
 

Lees meer 

Onze missie

Met ‘scholing’ als één van de vier belangrijke pijlers van Modint, wordt er een breed scala aan algemene cursussen aangeboden, van het omgaan met klachten tot aan vakinhoudelijke opleidingstrajecten (al dan niet op maat).

Opleiding en scholing is cruciaal om de kennis en expertise in de branche te waarborgen. De beroepsgroep in de sector vergrijst en daarmee dreigt veel kennis te verdwijnen. De vraag om jonge goed opgeleide krachten is hoog. Modint Academy ziet het als taak om die kennis te waarborgen en ervoor te zorgen dat ook in toekomst deze sectoren blijven concurreren, innoveren en groeien.

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid