Academy

 

Modint Academy is het scholingsloket voor trainingen en opleidingen in de Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielsector (MITT). We bieden een breed aanbod e-learning  en workshops, maar organiseren ook scholingsactiviteiten op maat. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een training, mbo-opleiding, een coachingstraject, hulp bij het maken van een opleidingsplan, of een workshop. We maken gebruik van moderne onderwijsmethoden als e-learning en blended learning. We hebben deskundige trainers met ervaring in de branche. 

Onze opleidingen zijn praktijkgericht en worden gegeven door opleiders met kennis van jouw branche. We hanteren diverse vormen van leren, zoals het klassikaal bespreken van theorie, praktijkopdrachten, workshops en/of e-learning. Je komt in een kleine groep, die veelal bestaat uit branchegenoten, zodat je ervaringen kunt delen

Ons aanbod

Bekijk alle e-learning, workshops en het lesmateriaal in de Modint Academy webshop.

Uitgelicht:
Social compl‚Äčiance within the garment and textile industry 

Digitale versie Sustainable Material Guide 
 

Bekijk alles

STAP-subsidie

Modint Academy heeft een branche specifiek scholingsaanbod waarvoor STAP-subsidie mogelijk is. Leertrajecten waarin online leren en workshops worden gecombineerd. Onderwerpen zijn basiskennis textiel, gezond en productief werken, duurzaamheid en generatiepact. Meer weten? Ga naar de Academy webshop of Stel je vraag aan Marieke

naar het open trainingsaanbod

Subsidies

Het is belangrijk dat werknemers zich blijven ontwikkelen. De overheid is zich hier ook van bewust en heeft daarom een aantal subsidies in het leven geroepen die bedrijven voor hun medewerkers en scholing kunnen benutten.
We hebben relevante en actuele subsidies overzichtelijk bij elkaar gezet! 
 

Lees meer 

Onze missie

Met ‘scholing’ als één van de vier belangrijke pijlers van Modint, wordt er een breed scala van algemene cursussen, zoals het omgaan met klachten tot de vakinhoudelijke opleidingstrajecten (al dan niet op maat) aangeboden.

Opleiding en scholing is cruciaal om de kennis en expertise in de branche te waarborgen. De beroepsgroep in de sector vergrijst en daarmee dreigt veel kennis te verdwijnen. De vraag om jonge goed opgeleide krachten is hoog. Modint Academy ziet het als taak om die kennis te waarborgen en ervoor te zorgen dat ook in toekomst deze sectoren concurrerend, innovatief en groeiend blijven.

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid