Modint Academy

Jouw opleider in de kleding- en textielsector


Modint Academy is het scholingsplatform voor de kleding- en textielsector. We bieden een breed scala aan trainingen, e-learnings, lesboeken en workshops, maar organiseren ook scholingsactiviteiten op maat. Dat kan o.a. in de vorm van een training, mbo-opleiding, een coachingstraject of hulp bij het maken van een opleidingsplan. 

Onze opleidingen zijn praktijkgericht en worden gegeven door deskundige opleiders met kennis van jouw branche. Volg ze op locatie, online of blended, als afzonderlijke modules of in een volledig studieprogramma. Bij ons werk je in kleine groepen, die veelal bestaan uit branchegenoten. Zo krijg je persoonlijke aandacht én breid je je netwerk uit. 

Als lid van Modint profiteer je van flinke korting op trainingen en opleidingen via Modint Academy. Scholing is namelijk één van onze pijlers.
Pak de kans om jouw talenten én die van je medewerkers te ontwikkelen! 

Ons aanbod

Bekijk alle e-learning, workshops en het lesmateriaal in de Modint Academy webshop.

Uitgelicht:

> Social compl‚Äčiance within the garment and textile industry 

> Digitale versie Sustainable Material Guide 


Naar de webshop

Modint workshops

Modint verzorgt jaarlijks verschillende workshops en rondetafels over onderwerpen die spelen bij onze leden. Deze variëren van het classifieren van goederen of de behandeling van sample zendingen tot ontwikkelingen op het gebied van corporate responsibility. 

Modint-leden nemen deel met flinke korting en, indien het onderwerp binnen het pakket valt, vaak zelfs gratis.

Bekijk de agenda

Subsidies

Investeren in scholing en ontwikkeling van je medewerkers is cruciaal. Voor het behouden van vakkennis, maar ook voor het opdoen van skills voor de toekomst. De overheid heeft een aantal subsidies in het leven geroepen die bedrijven voor hun medewerkers en scholing kunnen benutten. Doe er je voordeel mee!

We hebben relevante en actuele subsidies overzichtelijk bij elkaar gezet. 

Lees meer 

Skills voor de toekomst

Met ‘scholing’ als één van de pijlers van Modint, wordt er een breed scala aan algemene cursussen aangeboden, van kostprijsberekenen tot aan vakinhoudelijke opleidingstrajecten (al dan niet op maat). Opleiding en scholing is cruciaal om de kennis en expertise in de branche te waarborgen. De beroepsgroep in de sector vergrijst en daarmee dreigt veel kennis te verdwijnen. Zonde! Want in onze creatieve sector staat niet alleen vakmanschap, maar juist ook innovatie en duurzaamheid centraal; onderwerpen die perfect aansluiten bij de nieuwe generatie jonge krachten. Modint Academy ziet het als taak om vakkennis te waarborgen en ervoor te zorgen dat ook in toekomst deze sectoren blijven concurreren, innoveren en groeien.

Modint Academy werkt vanuit de Europese koepelorganisatie Euratex in werkgroepen en onderzoeksprojecten samen met Europese partners om belangrijke vaardigheden voor de toekomst van de textiel- en kledingstector vast te stellen en passende leerstrategieën en modules te ontwikkelen. Een recent project is het AEQUALIS4TCLF Erasmus+ project, waarin 19 Europese partners werken aan het upskillen en reskillen van de sector op het gebied van digitale vaardigheden en vaardigheden op het gebied van duurzaamheid, met aandacht voor gelijkheid en inclusiviteit.