Activiteit

Netwerkevent Nederlandse Textiel-Innovaties

09 november
9 november 2021
17:00 tot 19:00
Evenement

Tijdens dit event ontdek je Nederlandse textiel-innovaties en kun je netwerken met gelijkgestemden binnen de Nederlandse kledingindustrie

'Dutch Innovators' 

Dutch Circular Textile Valley (DCTV) heeft samen met Fashion for Good inspirerende innovators geselecteerd die bijdragen aan een circulaire mode-industrie. De nieuwe “Dutch Innovators” tentoonstelling in het Fashion for Good Museum in Amsterdam, laat aan het publiek zien wat voor moois er dicht bij huis ontwikkeld wordt en wie er achter deze nieuwe technologieën zitten.

Naast een feestelijke opening van de tentoonstelling op 9 november, zullen op deze avond de innovators zich presenteren en is er de gelegenheid om te netwerken met de innovators en andere aanwezigen. 

Locatie: Fashion for Good Museum Rokin 102 Amsterdam

Meld je nu aan voor dit (gratis) event 

Voor het event is een geldige CoronaCheck QR-code nodig.

Over de selectie
Uit de ruim tweehonderd initiatieven die de DCTV in Nederland heeft geïdentificeerd is een selectie gemaakt die representatief is voor de ontwikkelingen op het gebied van natuurlijke en circulaire materialen. Hiermee wordt de diversiteit aan oplossingen getoond die alleen Nederland al op dit thema te bieden heeft. De innovators werken op verschillende schaalgroottes en staan open voor samenwerkingen met gelijkgestemde organisaties.

De selectie bestaat uit; Enschede Textielstad, Flocus, Hip & Happy, Knitwear Lab, Living Colour, MycoTEX, Mylium, Stexfibers en Wolkat. Van hen zie je bij Fashion For Good onder andere gerecyclede textiel, lokaal geweven stoffen, vissenleer en biologisch afbreekbaar pigment.

 

Foto Fashion for Good - Presstigieux

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid