Activiteit

Pakhuis de Zwijger Groene Transitie Special

21 juni
21 juni 2022
19:00 tot 22:00
Evenement

Tijdens deze speciale avond - Bouwen in overstromingsgebied - over water in de stad wordt gekeken naar twee 2 thema’s waar water een belangrijke – maar soms verborgen – rol in speelt: gebiedsontwikkeling en circulaire economie. Want juist door klimaatverandering en de noodzaak voor een slimmer gebruik van grondstoffen en energie wordt water steeds belangrijker. Hoe gaan we bijvoorbeeld in Nederland ruim 800.000 woningen bouwen op plekken die kwetsbaar zijn voor klimaatverandering? En hoe kunnen we veel meer grondstoffen en warmte terugwinnen uit water? Of zorgen dat het er helemaal niet in terecht komt? Samen met professionals uit de industrie, de overheid, gebiedsontwikkeling, bouw en wonen, energie en grondstoffen kijken we deze avond naar mogelijke oplossingen en manieren van samenwerking.

Rol Modint 

Miriam Geelhoed , Senior consultant Modint, neemt deel aan de breakout sessie Circuilaire economie: de circuiliare water connectie. 
Hoe werken circulaire bedrijven om de sustainable development goals rond water te verwezenlijken? Wat zijn oplossingen in bijvoorbeeld de textielsector om vervuiling, energiegebruik en watervoetafdruk te verminderen? In deze sessie vertellen verschillende koplopers hun circulaire oplossingen rondom het thema water en bespreken we wat er hoe we van deze koplopers kunnen leren.

Deelname is gratis. 

Meld je aan via Pakhuis de Zwijger 

Locatie

Piet Heinkade 179
1019HC Amsterdam
Thema'sModint AcademyAgendaWord lid