Bureau Veritas 

Het testen van kleding en textiel kan een dure aangelegenheid zijn. Daarom bieden we onze leden scherpe tarieven in testen van chemicali├źn in samenwerking met Bureau Veritas. Een groot, vooraanstaand, internationaal testinstituut. De voordeelregeling geldt niet alleen voor het testen door leden zelf, maar juist ook voor de complete supply chain.┬á

Met een groot, vooraanstaand, internationaal testinstituut, Bureau Veritas, heeft Modint een collectieve voordeelregeling gesloten voor haar leden voor testen van (verboden) chemicaliën. Deze regeling snijdt écht hout, omdat de voordeelregeling niet alleen voor het testen door leden zelf geldt, maar juist ook voor hun complete supply chain.

Het belang van testen op basis van de alsmaar strenger wordende REACH-wetgeving wordt groter en groter. We adviseren bedrijven op het gebied van chemical management en voldoen aan internationale wetgeving omtrent gebruik van chemicaliën in kleding en textiel. Daarvoor brengt Modint de RSL uit. Dit is een goede tool om te gebruiken voor je 'chemical policy'. 

Essentieel onderdeel van deze policy is dat er regelmatig getest wordt op het al dan niet aanwezig zijn van bepaalde verboden chemicaliën.

Het testen van kleding en textiel kan een dure aangelegenheid zijn. Daarom biedt Modint nu scherpe tarieven voor het  testen aan door een samenwerking met Bureau Veritas voor prijzen die men normaal gesproken berekent aan multinationals. Onderdeel van de collectieve regeling met Bureau Veritas is ook de mogelijkheid tot zogenaamde ‘social audits’.


Korting en tarieven

Modint-leden ontvangen bij Bureau Veritas Consumer Products Services Germany GmbH 40% korting op de geldende prijzen in Azië, onafhankelijk van het te testen volume.

In aanvulling op deze korting, biedt Bureau Veritas speciale prijzen in Azië op testen van o.a.: Azo, Phthalates, PCP, Total Cadmium, Nickel release, Chrome VI, Carcinogenic dyes, Allergenic / senzitizing dyes, Heavy metals, PFOS / PFOA. Bij het vergelijken van het geldende kortingspercentage met deze speciale prijzen, geldt altijd de laagste prijs.

Voor testen door Bureau Veritas Consumer Products Services in Duitsland of Engeland geldt 15% op de geldende prijzen, onafhankelijk van het te testen volume.

Inspecties en audits

Modint-leden kunnen op basis van tarieven per hele dagen, sociale inspectie en audit-diensten laten uitvoeren. 

 

Over Bureau Veritas Consumer Products

Wereldwijd werkt Bureau Veritas Consumer Products nauw samen met retailers en fabrikanten van consumentenproducten. Hierbij draait het voornamelijk om beoordeling van producten en productieprocessen en de mate waarin deze voldoen aan (wettelijk verplichte) eisen op het terrein van kwaliteit, veiligheid en prestatie. Zij testen individuele producten, inspecteren goederen, beoordelen productieplants, voeren audits uit met betrekking tot werkomstandigheden en leiden werknemers op. De proactieve oplossingen door de hele branche heen helpen alle opdrachtgevers om hun bedrijfsrisico’s beter te managen, hun merknaam te beschermen, kosten terug te dringen en een kortere “time to market” van producten te realiseren.

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid