Bureau Veritas 

Als Modint-lid ontvang je tot wel 50% korting op testen en inspecties op chemicaliƫn bij Bureau Veritas

Voordelig testen op chemicaliën 

Het testen van kleding en textiel kan een dure aangelegenheid zijn. Daarom bieden we onze leden scherpe tarieven voor het testen van chemicaliën in samenwerking met Bureau Veritas. Het testinstituut is wereldwijd erkend voor het testen, inspecteren en certificeren op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu. Deze collectieve voordeelregeling snijdt écht hout omdat het niet alleen voor het testen door leden zelf geldt, maar juist ook voor hun complete supply chain.

>> Vraag direct een test aan
 

Essentieel onderdeel van je chemical beleid

Het belang van testen op basis van de alsmaar strenger wordende wetgeving wordt steeds groter. Modint helpt graag met advies op het gebied van chemical management en de verplichtingen om te voldoen aan internationale wetgeving. Een goed uitgangspunt hiervoor is de Modint Restricted Substances List (RSL). De Essential RSL is beschikbaar voor Modint-leden als onderdeel van het Inkoop & Productie ‘Safety & Compliance’ pakket. Hierbij bieden we ook een risico matrix die je ondersteunt in de beslissing wat wel of niet getest moet worden.

Essentieel onderdeel van je chemical beleid is de noodzaak om regelmatig te testen op het al dan niet aanwezig zijn van bepaalde verboden chemicaliën. Deze terugkerende kostenpost kan dan ook flink oplopen. Modint is daarom een samenwerking aangegaan met Bureau Veritas om haar leden goede tarieven te kunnen bieden. Met de collectieve regeling kan het voordeel op testen oplopen tot wel 50%, én dit geldt ook voor je leveranciers. 
 

Testen, inspecteren of certificeren

  • Modint-leden ontvangen bij Bureau Veritas tot wel 50% korting op de geldende prijzen, onafhankelijk van het te testen volume. In aanvulling op deze korting, biedt het instituut speciale prijzen op testen van chemicaliën in geselecteerde laboratoria, waaronder Azo, Phthalates, PCP, Total Cadmium, Nickel release, Chrome VI, Carcinogenic dyes, Allergenic / senzitizing dyes, Heavy metals en PFOS / PFOA. Bij het vergelijken van het geldende kortingspercentage met deze speciale prijzen, geldt altijd de laagste prijs.
  • Ook kwaliteitstesten worden uitgevoerd door de laboratoria van Bureau Veritas. Denk bijvoorbeeld aan pilling of kleurechtheid. 
  • Naast testen, biedt het instituut een inspectieservice aan. Via het platform InSpec krijgen Modint leden een aangepast tarief voor verschillende soorten inspecties.
  • Bureau Veritas is bovendien geaccrediteerd voor diverse certificeringen en audit-diensten, zoals ISO 9001, SA 8000 en SMETA.

 

Over Bureau Veritas

Wereldwijd werkt Bureau Veritas Consumer Products nauw samen met retailers en fabrikanten van consumentenproducten. Hierbij draait het voornamelijk om beoordeling van producten en productieprocessen en de mate waarin deze voldoen aan (wettelijk verplichte) eisen op het terrein van kwaliteit, veiligheid en prestatie. Het bureau test individuele producten, inspecteert goederen, beoordeelt productieplants, voert audits uit met betrekking tot werkomstandigheden en leidt werknemers op. Zo helpt Bureau Veritas opdrachtgevers hun bedrijfsrisico’s beter te managen, hun merknaam te beschermen, kosten terug te dringen en een kortere “time to market” van producten te realiseren.

Vraag een test aan