Modint LIGHT

Een ‘light’ versie van het Modint lidmaatschap. Omdat we vinden dat we bij het bouwen aan een waardevolle toekomst voor de kleding- en textielbranche ook de kleinere, startende en zelfstandige kleding- en textielondernemers moeten betrekken.

De naam zegt het al, bij Modint LIGHT gaat het om een ‘light’ versie van het Modint lidmaatschap. Modint is een groot businessnetwerk dat toegang geeft tot vele stakeholders en tot unieke kennis en lobby voor onze branche. We zijn een vereniging met een duidelijke missie: bouwen aan een gezonde en waardevolle toekomst voor de kleding- en textielsector. We zetten hierbij sterk in op innovatie, duurzaamheid, internationalisering en human capital.

We vinden dat we bij het bouwen aan deze toekomst juist ook de kleinere, startende en zelfstandige textielondernemer moeten betrekken. Vandaar het ontstaan van een speciaal geassocieerd lidmaatschap. Waarbij kleinere ondernemers lid kunnen worden van Modint voor een gereduceerde prijs waardoor het netwerk en de diensten toegankelijker worden.

Het Modint LIGHT lidmaatschap bestaat uit:

  •  2 uur specifieke dienstverlening, naar keuze in te vullen, door onze consultants op één van de volgende kennisgebieden:

Inkoop & Productie (onder andere Sourcing, Quality, MVO
Arbeid & Recht (we hebben juristen in huis met kennis van de branche)
Terms & Conditions (leveringsvoorwaarden)
Business Development (innovatie en business development)

  • Modint organiseert door het jaar heen verschillende workshops en kennissessies.
  • Binnen het Modint LIGHT pakket kun je – in overleg –  één seminar gratis bijwonen (wanneer hier normaal gesproken kosten tegenover staan). Denk aan labelling, sourcing, AVG, digitalisering – bekijk de agenda  voor komende meetings om een indruk te krijgen.
  • Nieuwsvoorziening, zowel branche-breed als thema specifiek digitale nieuwsbrieven en updates.
  • Korting op collectieve diensten zoals verzekeringen en logistiek. Ook heeft Modint in Nederland de licentie voor gebruik van de Ginetex onderhoudssymbolen.
  • Op Modint.nl is een eigen omgeving voor Modint LIGHT met informatie over de leden.
  • De kosten voor dit specifieke lidmaatschap bedragen €318,- per jaar (2022). Omdat je hiermee als ondernemer lid wordt van Modint kunnen overige diensten aangeschaft worden tegen het ledentarief. Denk aan extra adviezen, de Modint Voorwaarden, het bijwonen van seminars of handige tools.

 

Bekijk een aantal Modint LIGHT leden 

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid