Knitting Holland

Knitting Holland is een ledengroepering binnen Modint bestaande uit een groep Nederlandse actieve ondernemingen op het gebied van ontwikkeling, ontwerp, productie en verkoop van breigoederen.

Knitting Holland is een ledengroepering binnen Modint bestaande uit een groep Nederlandse actieve ondernemingen op het gebied van ontwikkeling, ontwerp, productie en verkoop van breigoederen. Hierbij kunt u denken aan rondbreiartikelen (zoals T-shirts, sweaters, polo’s, ondergoed) en aan vlakbreiartikelen (zoals pull-overs, vesten, shawls, mutsen en handschoenen). Ook de producenten van kousen, sokken, matras- en autostoelhoezen en technische en medische artikelen zijn binnen deze groep vertegenwoordigd.

Iedere onderneming is vaak al generaties lang gegroeid door steeds toenemende technische en creatieve vakkennis en een verrassende diversiteit aan topproducten van eigen bodem. Binnen veel ondernemingen wordt de typische Nederlandse ontwerpcreativiteit aan deze deskundigheid verbonden, waardoor unieke producten ontstaan. De laatste jaren hebben steeds meer ondernemingen de niches van de markt gezocht en gevonden. Zij hebben zich gespecialiseerd in een product of productgroep, dan wel in een marktsegment.

Het bestuur van Knitting Holland wil de kennis van zowel het breivak als van de Nederlandse brei-industrie waarborgen. Voor de brei-industrie is het van groot belang dat mensen, en met name studenten (de werknemers van morgen) zich bewust zijn van de diverse breimogelijkheden in Nederland.

Verder wordt binnen de ledengroepering veel aandacht gegeven aan aanverwante processen. Denk hierbij aan het verven, bedrukken en finishen van stoffen en het aanleveren van fournituren. De ledengroepering Knitting Holland organiseert collectieve ledenbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden onderwerpen besproken zoals cao-zaken. Verder staat waarborgen van kennis en enthousiasmeren bij opleidingen voor het breivak centraal.   Onderlinge ledencontacten zijn een voordeel van het lidmaatschap bij Modint. Dat kan van belang zijn, aangezien men vaak kan profiteren van elkaars klanten en markten zonder afbreuk te doen aan elkaars afzet. Synergie en onderlinge samenwerking versterken dan de positie op de markt.

 

Deze bedrijven zijn aangesloten bij Knitting Holland

 Naam lid

Plaats

 Website

B&B Corporate Knitwear

Beneden Leeuwen

www.bbknitwear.com

Byborre

Amsterdam

www.byborre.com

Engelvaart Tricot B.V.

Waddinxveen

www.engelvaartbodywear.com

Febrik B.V.

Tilburg www.febrik.com

Huisman Tricot B.V.

Beneden Leeuwen

www.huismantricot.nl

Innofa B.V.

Tilburg

www.innofa.com

Knitwearlab

Almere www.knitwearlab.nl

Knitwitstable 

Baambrugge www.knitwistable.nl 

L. ten Cate B.V.

Vriezenveen

www.ltencate.com 

Optima Knit

Wanroy www.optima-knit.nl

Strikks

Maastricht

www.strikks.nl

Varitex

Haarlem

www.varitex.com

Veijer's Brei-Inrichting B.V.

Staphorst

www.veijer.nl 

meer informatie

Ontdek wat Modint voor jouw bedrijf kan betekenen

Bekijk de mogelijkheden voor een lidmaatschap