GINETEX

Als Modint lid heb je recht op de wereldwijde licentie van de GINETEX onderhoudssymbolen.

Wereldwijde licentie gebruik Ginetex symbolen, inclusief Clevercare.

GINETEX is een textiel onderhoudssysteem gebaseerd op het gebruik van symbolen, waaronder de onderstaande voorbeelden.


Klik hier voor een korte uitleg van de wassymbolen.

Voor het gebruik van de GINETEX symbolen is een licentie nodig. In het Modint lidmaatschap is de wereldwijde licentie van de GINETEX symbolen opgenomen. Ben je nog geen Modint lid, maar wil je graag gebruik maken van de symbolen? Neem contact op voor de mogelijkheden. Al Modint-lid? Download de onderhoudssymbolen hieronder. 

>> Download GINETEX symbolen


GINETEX onderhouds labelling

De GINETEX onderhoud symbolen zijn onderdeel van het textiel onderhoudssysteem dat door GINETEX ontwikkeld is. Dit systeem verschaft consumenten en professionele reinigingsbedrijven informatie over het onderhoud van textiel. Hierbij wordt rekening gehouden met de gebruikte materialen en de toegepaste technieken in het product. Het volgen van de instructies geeft een redelijke garantie dat de conditie van het kledingstuk of product gehandhaafd blijft na herhaalde reiniging. Dit is ook van groot belang voor merkwaarde en de perceptie van je product. Modint helpt je met de richtlijnen m.b.t. de benodigde informatie op en de plaatsing van het label, zodat de symbolen toegankelijk en duidelijk zijn voor consumenten en professionele reinigers. De GINETEX symbolen zijn grotendeels voorgeschreven door nationale en internationale eisen.

Met de GINETEX licentie ontvang je informatie over het correcte gebruik van de onderhoudssymbolen in de vorm van de technische richtlijnen en de officiële symbolen (beiden digitaal). De GINETEX onderhoudssymbolen ontvang je in JPEG en EPS formaat en als TrueType font.


Modint Pakket Safety & Compliance: Labelling

Onderdeel van het Inkoop en Productie 'safety & compliance' pakket is advies op het gebied van labelling. Onze adviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld voor toelichting op alle regels en richtlijnen die relevant zijn voor producten en de daarbij behorende labels voor op de producten en verpakkingen. Onze expertise bespaart veel tijd en kan voorkomen dat je onnodig het risico op boetes loopt. Ook hebben we een uitgebreide database voor labelteksten met vertalingen in meer dan 40 talen.

Duurzaam wassen

Als je naast de gebruikelijke wassymbolen, jouw klanten ook wilt informeren over een duurzame manier van wassen, kun je gebruik maken van het Clevercare symbool op het onderhoudsetiket.

De consument kan op de Clevercare website veel tips vinden om:
•           De kwaliteit van je product te behouden
•           De levensduur te verlengen
•           Energie- en waterverbruik te verminderen
•           De CO2 voetafdruk van de gebruiksfase te reduceren