GINETEX

Als je lid bent van Modint heb je ook het recht om de onderhoudssymbolen van GINETEX te gebruiken in je producten.

Wereldwijde licentie gebruik Ginetex symbolen, inclusief Clevercare.


GINETEX is een textiel onderhoudssysteem gebaseerd op het gebruik van symbolen:


 

Klik hier voor een uitleg van de wassymbolen.

 

Voor het gebruik van de GINETEX symbolen is een licentie nodig. In het Modint lidmaatschap is de wereldwijde licentie van de GINETEX symbolen opgenomen.


GINETEX onderhouds labelling

De GINETEX onderhoud symbolen zijn onderdeel van het textiel onderhoudssysteem, dat door GINETEX ontwikkeld is. Dit systeem verschaft consumenten en professionele reinigingsbedrijven informatie over het onderhoud van textiel. Hierbij wordt rekening gehouden met de gebruikte materialen en de toegepaste technieken in het product. Het volgen van de instructies geeft een redelijke garantie dat de conditie van het kledingstuk of product gehandhaafd blijft na herhaalde reiniging. Dit is ook van groot belang voor merkwaarde en de perceptie van uw product. Modint helpt u met de richtlijnen m.b.t. de benodigde informatie op en de plaatsing van het label, zodat deze toegankelijk en duidelijk zijn voor de consumenten en professionele reiniger. Deze zijn grotendeels voorgeschreven door nationale en internationale eisen.

Je ontvangt informatie over het correcte gebruik van de onderhoudssymbolen in de vorm van de technische richtlijnen en de officiële symbolen (beiden digital).

GINETEX onderhoudssymbolen:

•    Symbolen in JPEG en EPS formaat
•    Symbolen als TrueType font


Modint Pakket Safety & Compliance: Labelling

Onderdeel van Inkoop en Productie safety & compliance pakket is advies op het gebied van labelling. Al je vragen worden door ons beantwoord. Modint kan alle regels en richtlijnen toelichten die relevant zijn voor producten en de daarbij behorende labels op product en of verpakking. Onze expertise bespaart veel tijd en kan voorkomen dat je onnodig het risico op boetes loopt. Ook hebben we een uitgebreide database met vertaling in meer dan 40 talen van allerlei teksten voor labels.

Neem voor meer informatie contact op met:

Antonio Barberi - barberi@modint.nl
of
Miriam Geelhoed  - geelhoed@modint.nl 

 

DUURZAAM WASSEN 

Als je naast de gebruikelijke wassymbolen, jouw klanten ook wilt informeren over een duurzame manier van wassen, kun je gebruik maken van het Clevercare symbool op het onderhoudsetiket.

De consument kan op de Clevercare website veel tips vinden om:
•           De kwaliteit van het product te behouden
•           De levensduur te verlengen
•           Energie- en waterverbruik te verminderen
•           De CO2 voetafdruk van de gebruiksfase te reduceren

 

 

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid