Business Development

Als ondernemer ben je bezig met de dagelijkse business. Tegelijkertijd verandert de wereld om je heen in een rap tempo. Maar hoe bepaal je nu de keuzes voor morgen en overmorgen? Modint levert de informatie en instrumenten die helpen onzekerheid weg te nemen en keuzes te maken. Een nieuwe weg? Wij verkennen ‘m voor je!

Hoe bepaal je als ondernemer in de waan van de dag de keuzes voor morgen en overmorgen? Wanneer je je ideeën, verwachtingen en zorgen over de kleding- en textielwereld wilt spiegelen aan die van de neutrale en ervaren experts van Modint kunnen we je goed helpen. Met het Modint pakket Business Development haal je alle informatie en instrumenten in huis om keuzes te maken voor de toekomst.

Wat bieden wij?

Strategische sessies en innovatie

Modint verzorgt strategische sessies waarbij we starten met een presentatie en vervolgens met jou of jouw team de hot items bepalen. Deze werken we samen uit tot concrete acties. Zo wisselen we onze visies op de ontwikkelingen in de branche met elkaar uit. Hierbij kijken we niet naar één onderwerp, maar naar het verband tussen de verschillende thema's en jouw situatie:

• Economische ontwikkelingen en branche cijfers
• Consumentengedrag
• E-commerce, b2b en b2c
• Retail en ketensamenwerking
• Merken en private label
• Nieuwe business modellen, risico’s en voorwaarden
• Export van collecties en winkelconcepten
• Supply chain en logistiek, automatisering
• Fast fashion en slow fashion
• Sourcing ver weg en dichterbij
• Sustainability, Corporate Responsibility
• Draagbare technologie in kleding en textiel
• Design en productie methoden van de toekomst

Kosten: Gratis voor leden. Bij inschakeling van externen bepalen we de kosten in overleg. 

E-commerce

Transparantie dwingt bedrijven en hun aanvoerketens zich anders te organiseren en de eigen toegevoegde waarde opnieuw te definiëren. Velen hebben ondervonden dat het opzetten van een succesvolle online operatie meer is dan een webshop. Online marketing, fulfilment, bezorging, betaling, retouren, de relatie met fysieke retail, sociale media, alles moet kloppen! Hoe te overleven tussen de grote webshops, de prijzen- en margekillers en hoe aan te sluiten op "platforms"? Modint heeft een groot netwerk van vertrouwde experts die je kunnen helpen.

Online leverings- en betalingsvoorwaarden

Modint verzorgt zelf internationale webvoorwaarden voor online leveringen en betaling.

Ketendigitalisering

De relatie tussen de zelfstandige retailer en de leverancier is veranderd. Nu bedrijven zich sterk verticaal organiseren en elektronisch informatie uitwisselen, is het belangrijk dat we allemaal dezelfde digitale taal spreken. Het gebruik van standaarden in elektronische berichten in de mode kunnen we helaas nog niet waarmaken. Maar: er is veel gaande op dit gebied en Modint houdt je op de hoogte.

Marktonderzoek

We gaan graag voor je op zoek naar data die je helpen je strategie in te vullen en met feiten te onderbouwen. Modint beschikt over een enorme database van rapporten en artikelen over relevante onderwerpen, nationaal en internationaal. We gebruiken vele externe bronnen en weten de informatie daaruit op waarde te schatten. Data die we niet in huis hebben kunnen we gemakkelijk en snel opsporen dankzij de jarenlange ervaring van (informatie)specialisten.
Graag en vaak helpen we studenten van opleidingen als TMO, AMFI en Saxion die hun onderzoeken en stages in onze sector doen. Voor leden van Modint kunnen we ook een deel van de begeleiding op ons nemen.

Collecties, trends, branding en retail

Een collectie of concept naar de markt brengen vraagt om kennis van de markt en visie op een collectie. Onze experts hebben jarenlange ervaring op dit gebied. We werpen graag een frisse blik op collecties, brandconcepten en retail.

Overheidsopdrachten

Voor geïnteresseerde bedrijven, met name in bedrijfskleding en private-label verzorgen we een selectie van overheidsopdrachten.

Exportbevordering

We leveren marktinformatie en overleggen welke aanpak, in welk land toe te passen. Daar zoeken we aanknopingspunten bij: contacten in het land, agentenverenigingen, retail-organisaties, beursorganisaties, overheidsinstellingen. Via een zeer uitgebreid netwerk inclusief de International Apparel Federation die ook in het kantoor van Modint is gehuisvest, zoeken we naar partners voor matchmaking.

Hoewel de exportsubsidies in Nederland voor het grootste deel zijn weggevallen, zijn er wel initiatieven om gezamenlijk met bedrijven landen en beurzen te bezoeken, aan beurzen deel te nemen of groepen buitenlandse ondernemers te ontmoeten. Wij werken graag mee aan deze initiatieven en participeren samen met onze leden waar mogelijk aan inkomende en uitgaande missies, zowel inkoop als verkoop gericht. 

Kwaliteitseisen bij export

Bij export is advies over het voldoen aan wetgeving, normen en technische eisen die landen stellen bij de import van kleding cruciaal. Europa, Azië, Rusland, de Verenigde Staten, noem het maar op, al deze landen kennen eigen regels met betrekking tot het importeren van kleding. Ook binnen de EU kennen we uitzonderingen en extra bepalingen bij de in- en uitvoer van specifieke producten. Stel je vragen op export- handelspolitiek- en douanegebied aan onze experts!

Handelscontracten

Ook juridisch advies is voorhanden, waarbij u moet denken aan het checken of opstellen van agenturen en distributiecontracten, de bescherming van intellectueel eigendom en het verlenen van licenties. Consultants van Modint zelf helpen u, zij het vaak tegen meerprijs gezien het gespecialiseerde en tijdrovende karakter van dit werk. Daarnaast schakelt Modint regelmatig externe specialisten in tegen gunstige tarieven.

International Credit and Finance

Modint verzorgt via haar collectieve partner Modint Credit & Finance internationale voorwaarden voor levering en betaling. Het bedrijf in creditmanagement streeft na dat je ook in het buitenland je geld krijgt bij achterstallige betaling.

Logistiek

Modint Logistiek bemiddelt in voordelige tarieven voor transport over land, zee en door de lucht. Zij wijzen je letterlijk de weg.

Meer informatie over het pakket Business Development?

Neem contact op met Rens Tap of Corien Beks.