Modint Logistiek

Logistiek op maat voor Modint-leden

MODINT Logistiek is opgericht met partner Greenway Logistics en heeft als doel het organiseren en aanbieden van logistieke voordeelarrangementen aan de leden van Modint. Samenwerking is de sleutel tot lagere kosten. Alle initiatieven van MODINT Logistiek zijn erop gericht om kosten uit de keten te halen.

Meer informatie:

Website:          www.modintlogistiek.nl
Tel:                  +31(0)889910088
E-mail:             info@modintlogistiek.nl

 

Bundeling

Logistiek is in de fashionbranche erg versnipperd. Individuele bedrijven organiseren goederenstromen allemaal zelf. Bundeling van vervoersstromen, en zo winst uit de samenwerking te halen, is de kern van wat MODINT Logistiek doet.

Groene logistiek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit onze wereld. In transport gaat het dan vaak over groene logistiek. Dat wil zeggen: gericht op het besparen van kilometers, brandstof en vermindering van uitstoot van roet, fijnstof en CO². In veel landen is de gemiddelde beladingsgraad van vrachtauto’s slechts 50%. Door meer met dezelfde vrachtauto in dezelfde rit af te leveren, worden onnodige ritten overbodig en wordt voorkomen dat binnensteden dichtslibben.

Duurzaamheid en innovatie

Nieuwe diensten worden ontwikkeld vanuit de wensenlijst van de branche. Projecten als ‘Bundelen bij de Bron’ en ‘Levertijdenharmonisatie’ zijn voorbeelden van geslaagde innovaties. Verder passen concepten als totaalontzorging en de gecombineerde vervoersdiensten tussen bepaalde landen in dit rijtje. Deze innovaties leiden tot kostenbesparing en groene logistiek en zijn dus dubbel interessant.

Van Grondstof tot consument

Door de logica tussen schakels goed te overzien, lukt het om de kortste weg te vinden die een product moet afleggen naar de eindgebruiker: de consument. Daarnaast werkt MODINT Logistiek met dienstverleners die met elkaar de hele keten kunnen bedienen. Een ketenintegrale benadering leidt tot de laagste kosten en verbetering van de kwaliteit bij bedrijven.

Concreet begint uw logistieke kostenbesparing en serviceverbetering met een gesprek met MODINT Logistiek.

Lees hier meer over de achtergrond

Bekijk de voordelen van deelname.

Greenway Logistics

Kantoren in China 

Greenway Logistics – onze partner voor Modint Logistiek - opent per maart 2021 kantoren in Guangzhou en Hong Kong. Al jaren is Greenway Logistics betrokken bij logistieke concepten in, van en naar Azië, maar recent hebben met name de e-commerce fulfillment en de warehousing en China een vlucht genomen. Onder leiding van directeur Asia-Pacific Paul Huang zal Greenway Logistics Asia-Pacific de eigen activiteiten uitbouwen en nieuwe concepten ontwikkelen. Ook zullen de kantoren een actieve rol vervullen binnen de logistiek voor het Gateway-O concept, dat Westerse merken toegang geeft tot de Chinese markt.

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid