Modint Logistiek

Logistiek op maat voor Modint-leden

MODINT Logistiek is opgericht met partner Greenway Logistics en heeft als doel het organiseren en aanbieden van logistieke voordeelarrangementen aan de leden van Modint. Samenwerking is de sleutel tot lagere kosten. Alle initiatieven van MODINT Logistiek zijn erop gericht om kosten uit de keten te halen.

Logistiek is in de fashionbranche erg versnipperd. Individuele bedrijven organiseren goederenstromen allemaal zelf. Bundeling van vervoersstromen, en zo winst uit de samenwerking te halen, is de kern van wat MODINT Logistiek doet.

Je kunt bij Modint Logistiek terecht voor onder andere:

 • Express vervoer internationaal
  Wereldwijd verzenden van pakketten en documenten
 • Pakketdistributie
  Zowel in binnenland als buitenland. Naar zakelijke en particuliere adressen
 • Palletdistributie
  Zowel groupage als volle wagens (full truck load = FTL)
 • Zeevracht
  Zowel deellading (LCL) als volle containers (FCL)
 • Luchtvracht
  Ad hoc en structureel
 • Rail transport
  Wereldwijd en binnen Europa
 • Uitbesteding logistiek
  Regie inkomende stromen, opslag, orderpicking, uitslag, toegevoegde waarde diensten, zowel voor groothandelsactiviteiten als online activiteiten
 • Dienstverlening
  Logistiek advies, ontwikkelen van logistieke concepten op het gebied van duurzaamheid en innovatie, logistiek gerelateerde informatietechnologie, begeleiding bij toetreding in externe markten en het Modint Vrachtloket. 

Bekijk de brochure>>

Bekijk alle arrangementen en diensten>>

Waar staat MODINT Logistiek voor?

We streven naar groene logistiek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit onze wereld. In transport gaat het dan vaak over groene logistiek. Dat wil zeggen: gericht op het besparen van kilometers, brandstof en vermindering van uitstoot van roet, fijnstof en CO². In veel landen is de gemiddelde beladingsgraad van vrachtauto’s slechts 50%. Door meer met dezelfde vrachtauto in dezelfde rit af te leveren, worden onnodige ritten overbodig en wordt voorkomen dat binnensteden dichtslibben.

We richten ons op duurzaamheid en innovatie

Nieuwe diensten worden ontwikkeld vanuit de wensenlijst van de branche. Projecten als ‘Bundelen bij de Bron’ en ‘Levertijdenharmonisatie’ zijn voorbeelden van geslaagde innovaties. Het initiatief CO₂ Improve heeft als doel de wereldwijde fashion- en lifestylebranche te verbeteren als het gaat om CO₂-uitstoot door fashion-logistiek. Verder passen concepten als totaalontzorging en de gecombineerde vervoersdiensten tussen bepaalde landen in dit rijtje. Deze innovaties leiden tot kostenbesparing en groene logistiek en zijn dus dubbel interessant.

We zoeken de korste weg: van grondstof tot consument

Door de logica tussen schakels goed te overzien, lukt het om de kortste weg te vinden die een product moet afleggen naar de eindgebruiker: de consument. Daarnaast werkt MODINT Logistiek met dienstverleners die met elkaar de hele keten kunnen bedienen. Een ketenintegrale benadering leidt tot de laagste kosten en verbetering van de kwaliteit bij bedrijven.

Concreet begint uw logistieke kostenbesparing en serviceverbetering met een gesprek met MODINT Logistiek.

Meer informatie:

Website:          www.modintlogistiek.nl
Tel:                  +31 88 991 00 88
E-mail:             info@modintlogistiek.nl

Toegang tot de Chinese markt

Kantoren in China 

Greenway Logistics – onze partner voor Modint Logistiek - heeft in 2021 kantoren geopend in Guangzhou en Hong Kong. Al jaren is Greenway Logistics betrokken bij logistieke concepten in, van en naar Azië, maar recent hebben met name de e-commerce fulfillment en de warehousing in China een vlucht genomen. Onder leiding van directeur Asia-Pacific Paul Huang bouwt Greenway Logistics Asia-Pacific de eigen activiteiten uit met nieuwe concepten. Zo vervullen de kantoren een actieve rol binnen de logistiek voor het Gateway-O concept, dat Westerse merken toegang geeft tot de Chinese markt.