Lidmaatschap Modint

Als je iets in de textiel doet, dan ben je lid van Modint. Lid worden betekent: meedoen, meepraten, kennis halen en kennis delen.

Het Modint-lidmaatschap biedt veel voordelen voor de dagelijkse bedrijfsvoering en de groei van jouw onderneming. De basis daarvoor wordt gevormd door het krachtige netwerk van ruim 500 aangesloten bedrijven: fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren in de branches: tapijt, mode, interieur, textiel en bedrijfskleding. Van internationale bedrijven tot creatieve starters. 

Wat bieden we?
 

Kennis  

Modint is sterk in informatieverstrekking. Leden ontvangen updates op maat over relevante onderwerpen en/of sectoren. Bijvoorbeeld van alle aspecten van inkoop & productie tot nieuws uit de tapijtsector. We beschikken over een kennisbank met rapporten en publicaties die relevant zijn voor onze leden. 
 

Advies  

Onze brede kennis zetten we in om producten en handige tools te ontwikkelen, bijeenkomsten te organiseren en leden te adviseren en hun vragen te beantwoorden. Op elke vraag die binnenkomt wordt een antwoord gezocht.  
 

Lobby  

Modint behartigt de belangen van de branche bij de overheid, de politiek, het Mode- en Textiel Convenant, NGO’s, MBO- en HBO-scholen, Universiteiten etc. Dit uit zich in deelname aan projecten zoals bijvoorbeeld Texenergie en Biotex Fieldlab overleg binnen de Vakraad MITT voor de CAO. Met de overheid wordt onderhandeld over een beleidsprogramma Kleding en Textiel gericht op circulariteit en brede (sociale) duurzaamheid. Ook hebben we een voortrekkersrol in Dutch Circular Textile Valley. Dit icoonproject maakt prominent deel uit van de transitieagenda voor consumptiegoederen van de Rijksoverheid.  
 

Netwerk  

Modint is een informele ontmoetingsplaats voor leden en stakeholders. Het kantoor in de bossen van Zeist staat open voor alle leden. Of het nu gaat om een werkoverleg, rondetafelgesprekken van de verschillende sectoren (onder andere Ronde Tafel Tapijt) of kennisbijeenkomsten, de Modint Meetings 
 

Voordeel 

Modint biedt een breed scala aan voordelige en interessante regelingen zodat u jaarlijks flink voordeel heeft. Zo is de contributie snel terugverdiend. Door (juridisch) advies, tools, informatievoorziening, onze deskundige medewerkers, het netwerk, toegankelijkheid en gezelligheid, onze collectiviteitsgeest, het aantrekken van gelden en middelen, het vertalen van overheidsbeleid naar leesbare taal en acties en het versterken van onze sector bieden we je de handvaten om datgene te doen waar je goed in bent, ondernemen.  

De voordelen van je lidmaatschap 

 • Belangenbehartiging op landelijk en Europees niveau en daarover als eerste worden geïnformeerd.
 • Aansluiting met Hogescholen en Universiteiten op specifieke onderzoeksvragen en projecten voor de branche.
 • Deskundig advies en vraagbaak voor je dagelijkse bedrijfsvoering.
 • Branchegerichte informatie en ondersteuning al dan niet voor specifieke sectoren zoals de VNTL (tapijtindustrie) en DWW (bedrijfskleding).
 • Thema- en expertbijeenkomsten. Ontmoet onze experts, laat je verrassen door deskundigen en draag bij aan de ontwikkeling van het vakgebied. 
 • Digitale informatievoorziening op maat. 
 • Middels stemrecht invloed uitoefenen op de CAO MITT.
 • Toegang tot dienstverlening, o.a. op het gebied van productie en handel, duurzaamheid, veiligheid en arbeid en recht, leverings- en betalingsvoorwaarden. 

Collectief voordeel 

Er zijn verschillende voordelen voor bedrijven die lid zijn bij Modint. Bedrijven verdienen hun lidmaatschap (deels) terug door gebruik te maken van onze ledenvoordelen op het gebied van bijvoorbeeld:

 • Logistieke vraagstukken via Modint Logistiek
 • Credit & Finance via Modint Credit
 • Allerhande verzekeringen zowel bedrijfsverzekeringen als particuliere pakketten via Modint verzekeringsdienst.
 • Scherpe ledentarieven voor testen op chemicaliën, fysieke eigenschappen en kwaliteitsinspecties alsmede audits bij Bureau Veritas.
 • Modint Beveiliging draagt zorg voor alarminstallaties en camerabeveiliging. Modint leden ontvangen de beste service en korting op de hardware. 

Recht op gebruik van GINETEX onderhoudslabelling

Modint is de licentiehouder van de GINETEX symbolen in Nederland. Door aan te sluiten bij MODINT zijn leden verzekerd van het recht op het gebruik van de onderhoudssymbolen in textiele producten. De GINETEX onderhoudssymbolen zijn onderdeel van het textiel onderhoudssysteem, welke door GINETEX ontwikkeld is. 

Hoe werkt het lidmaatschap?

We werken met tarieven gerelateerd aan omzetbedragen voor de contributie, zodat we zowel grote, middelgrote en startende bedrijven de voordelen van het Modint-lidmaatschap kunnen bieden. Een lidmaatschap gaat samen met minimaal 1 pakket dienstverlening naar keuze: 

Wanneer je  geen keuze kunt maken voor 1 specifiek pakket geldt het basislidmaatschap. Dit is de meest laagdrempelige manier om lid te worden. Je neemt dan geen volledig dienstverleningspakket af, maar kunt wel gebruik maken van de voordelen die horen bij een lidmaatschap  en je kunt op deze manier kennismaken met enkele diensten. 

Zie hieronder een overzicht van tarieven  van zowel de contributie als van  een basislidmaatschap 

Lidmaatschapstarieven

Contributie
Omzetcategorie (in € mln) Contributie per 1-1-2024 (€) Basislidmaatschap per 1-1-2024
0 - 299.999 € 364,00 € 910,00
300.000 - 999.999 € 758,00 € 1.304,00
1.000.000 - 1.999.999 € 946,00 € 1.492,00
2.000.000 - 4.999.999 € 1.198,00 € 1.744,00
5.000.000 - 9.999.999 € 1.513,00 € 2.059,00
10.000.000 - 19.999.999 € 1.891,00 € 2.437,00
20.000.000 - 49.999.999 € 2.398,00 € 2.944,00
50.000.000 - 99.999.999 € 3.154,00 € 3.700,00
100.000.000 of meer € 4.417,00 € 4.963,00

 

Wil je meer weten over het lidmaatschap, maak dan gebruik van onderstaand formulier, dan nemen wij contact met je op. 

 

Ik wil graag meer informatie over het Modint-lidmaatschap

Geef hier aan in welke sector je bedrijf actief is en wat de hoofdactiviteit is.
* verplicht veld