Nieuwsbericht

Gevolgen coronavirus nog maanden voelbaar voor bedrijfsleven

De gevolgen van het coronavirus zullen nog maanden voelbaar blijven voor het bedrijfsleven. Dat bleek woensdag 12 februari jl. tijdens een bijeenkomst met 100 ondernemers georganiseerd door VNO-NCW, MKB-Nederland, Evofenedex en FME in de Haagse Malietoren. Ook Modint (Logistiek) was hierbij aanwezig. Zelfs als de verspreiding van het virus op korte termijn stopt, zullen de problemen in het transport en de productie nog maanden blijven.

 

Tekort aan containers

Het blijkt dat er een tekort aan containers aan het ontstaan is: volle containers blijven op de kades staan in China omdat er geen medewerkers zijn of omdat er geen vergunningen zijn voor het vervoer van en naar fabrieken. Als gevolg hiervan – en door uitval van vluchten  – ontstaan nu ook capaciteitstekorten. En in het zeetransport heeft een rederij al een boekingstop afgekondigd op de lijn Rotterdam – China voor maart. De inschatting is dat door deze capaciteitsproblemen de tarieven zullen stijgen. Voor luchtvracht wordt al gesproken over een stijging van zo’n 400 tot 600%

Sommige fabrieken in China worden inmiddels opgestart. Maar door beperkende maatregelen gaat dit langzaam.

Vragen of problemen? Meld het!

Tijdens de bijeenkomst werden de aanwezige ondernemers geïnformeerd over de laatste stand van zaken rond het virus zelf en de (besmettings)risico’s, het geldende reisadvies en andere praktische punten. Voor vragen of problemen rondom dit thema kunt u contact met ons opnemen.

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid