Nieuwsbericht

Nieuwe beurs: Circular Textile Days

11-05-2021  - Op dinsdag 14  en woensdag 15 september 2021 vinden de Circular Textile Days in Amersfoort plaats. Deze nieuwe beurs richt zich op duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Het event is internationaal gericht en daarom geheel in het Engels. De Circular Textile Days zijn interessant voor iedereen in de textielbranche met speciale interesse in duurzaamheid en circulair textiel. De bezoekers zijn eindgebruikers van kleding en textiel. 
Modint is partner van dit event en zal ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan het programma, waarin sector thema's als UPV en de NTA 8195 aan de orde zullen komen. Daarnaast krijgen Modint-leden 10% korting op de huur van een standruimte

Het belang van het thema is groot: de Europese textielbranche gebruikt jaarlijks zo'n 17 miljoen ton niet herwinbare materialen. Die bronnen zijn niet oneindig. Bovendien verontreinigt de grote hoeveelheid kledingafval de aarde. Transitie naar circulaire processen is cruciaal om dit substantieel te verminderen. Hier ligt dan ook de focus van de Circular Textile Days.

 

Kennis en relevante, betrouwbare informatie

Circulaire werkbroeken en sportkleding, veiligheidshesjes van hergebruikt textiel, een jurk van gerecycled polyester: alles om de duurzaam denkende klant te verleiden. Maar waar gaat het precies over bij circulair textiel? En hoe kun je circulariteit waarborgen? Hoe onderscheid je de zin en onzin over duurzaamheid en circulariteit en voorkom je misleiding? De bezoeker krijgt duidelijkheid over wat circulair textiel inhoudt, wat de huidige mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van recycling - zowel chemisch als mechanisch - en welke circulaire initiatieven er zijn. Ook kun je netwerken en nieuwe samenwerkingskansen en/of partnerschappen creëren

Coronaproof

Voor deze beurseditie kunnen standhouders en bezoekers kiezen tussen fysieke en digitale deelname. Bij fysieke deelname staat veiligheid voorop, o.a. via entree op afspraak, looproutes en hygiënemaatregelen.

Deelnemende partijen

De deelnemende standhouders, partners en kennisinstituten komen uit de gehele textielbedrijfsketen. Er zijn aanbieders van bedrijfskleding, fashion enaanverwante producten, toeleveranciers van vezels, garens, stoffen en accessoires, maar ook brancheverenigingen, test- en kennisinstituten. Op de beurs worden textielprofessionals verwacht van verschillende productgroepen en uit de gehele bedrijfsketen, inclusief de recyclingbranche.

Wanneer & waar

De eerste editie van Circulair Textile Days vindt plaats op 14 en 15 september 2021 in de gerenoveerde Prodentfabriek in Amersfoort. Vooraf aanmelden is i.v.m. de coronaregels noodzakelijk.

Meer info en aanmelding ( in EN) :

www.circulartextiledays.com