Nieuwsbericht

Sylvia Roelofs nieuwe voorzitter Modint

01-07-2021 - Sylvia Roelofs is op donderdag 30 juni benoemd als nieuwe voorzitter van Modint. Zij neemt het stokje over van Han Bekke die na 50 jaar werkzaam te zijn geweest in de sector, waarvan 8 jaar als voorzitter van Modint, afscheid neemt. Ter gelegenheid hiervan wordt op 8 juli a.s. het mini-symposium ‘Close’, over reshoring, gehouden in het BIMHUIS te Amsterdam.

Met meer dan 20 jaar ervaring in verenigingsmanagement is Sylvia Roelofs een ervaren bestuurder en toezichthouder in complexe organisaties. Ze is haar carrière begonnen als advocaat en heeft aansluitend eenaantal spilfuncties vervuld binnen de brancheorganisaties voor ICT-bedrijven. Ze was onder andere bestuurslid bij VNO-NCW en lid van de Sociaal Economische Raad (SER).   

Na haar vertrek bij branchevereniging Nederland-ICT heeft Sylvia Roelofs een aantal jaren gewerkt als directeur Benelux bij het Nederlandse softwarebedrijf Be Informed. Momenteel bekleedt zij een aantal commissariaten bij bedrijven uit verschillende sectoren. Ook is ze aangesloten bij het netwerk Topvrouwen Nederland van de SER.

“Mijn indruk is dat er vooral op duurzaamheid en innovatie grote stappen worden gezet binnen de sector en de ambities hoog zijn. Dat spreekt mij erg aan. Ik ga de komende tijd ontdekken wat er leeft en mijn inzicht vergroten in de uitdagingen en kansen die er liggen voor Modint en de sector. Ik verwacht een goede bijdrage te kunnen leveren met mijn kennis en ervaring van innovaties in het bedrijfsleven. Ook zet ik mij in voor verdere samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen om de ambities van de sector te versterken”, aldus Sylvia Roelofs.

.