Nieuwsbericht

IAF en EURATEX organiseren  ‘Antwerp Convention’

09-07-2021 - COVID-19 heeft de fundamenten van de textiel-, kleding- en mode-industrie doen wankelen. Wereldwijde toeleveringsketens zijn verstoord, retailers herstructureren hun inkoopmogelijkheden, het consumentengedrag verandert. Tegelijkertijd introduceren overheden nieuwe milieunormen en verandert digitalisering in snel tempo de aard van onze bedrijfstak Over deze onderwerpen en de impact ervan op onze industrie, organiseren de International Apparel Federation (IAF) en de European Confederation of Apparel and Textiles (EURATEX) begin november 2021 een ​​congres in Antwerpen.

De  IAF World Fashion Convention vindt plaats op 7-8 november

Het thema van het IAF congres is ‘Transition of the Global Fashion System’ waarbij transitie het werkwoord is. Het thema erkent het feit dat de vraag vanuit de maatschappij, de beperkingen van het ecosysteem van de aarde en de mogelijkheden die technologie biedt, samenkomen in de ​​noodzaak voor een snellere verandering. De pandemie maakte duidelijk dat aanpassing alleen niet genoeg is in 2021.

De Europese Textiel- en Kledingconventie van EURATEX vindt plaats op 8-9 november

Het thema van het EURATEX congres is A new Paradigm for the European Textiles and Clothing Industry”​‘. Hierin staan 2 ontwikkelingen centraal:
- COVID19-pandemie, die een onmiddellijke impact heeft op de consumentenvraag en de winstgevendheid van bedrijven, maar die ook de wereldwijde toeleveringsketens heeft verstoord.​
- EU-beleidsagenda, die zich richt op een "groene en digitale transitie", wat leidt tot een indrukwekkende reeks nieuwe regelgeving, strategieën en programma's, waaronder een speciale EU-textielstrategie.​
Beide elementen hebben een fundamentele impact op onze sector en plaatsen onze bedrijven op een kruispunt. De Antwerpse conventie zal focussen op deze twee uitdagingen en strategieën voorstellen om hier succesvol op in te spelen.

Beide evenementen worden op dezelfde locatie gehouden (het Hilton Antwerp City Centre), waardoor bezoekers gemakkelijk kunnen deelnemen aan beide programma’s, als ze dat willen.

 

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid