Nieuwsbericht

Actuele MVO-Subsidies

12-07-2021 - Ben je op zoek naar financiële ondersteuning voor je plannen? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een uitgebreid aanbod aan subsidie- en financieringsregelingen. In dit artikel geven we een toelichting op twee actuele en relevante subsidiemogelijkheden voor bedrijven in de kleding- en textielindustrie in de rgeling TSE-industrie: Circulaire kleding en Textiel en Klimaatneutrale Productieprocessen. Ook helpen we je graag bij de aanvraag hiervan.

Subsidie Circulaire kleding en textiel
Op 6 juli 2021 opende de call voor de programmalijn Circulaire Economie vanuit de KIA Circular Economy binnen de uitgebreide innovatieregeling TSE Industrie. Deze subsidie is ook bedoeld voor fashion en textiel bedrijven die nieuwe technologie ontwikkelen binnen de circulaire economie. Bedrijven worden uitgedaagd om - liefst samen met een onderzoeksorganisatie - meer en goedkopere circulaire producten, processen en diensten te ontwikkelen.

Een project loopt maximaal 2 jaar. Je kunt een project indienen tussen 6 juli en 19 september 2021.

Meer info 

 

Subsidie voor je project in klimaatneutrale productieprocessen
Onderzoekt je bedrijf mogelijkheden voor klimaatneutrale producten en diensten? Werk je daarbij samen met andere bedrijven of onderzoekers? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de regeling TSE Industrie. Je oplossingen moeten uiterlijk in 2030 een eerste markttoepassing hebben. Deze regeling is, wat onze sectoren betreft, vooral geschikt voor de textiel en tapijt industrie in Nederland. Denk aan sluiting van industriële ketens en innovaties waarbij ook reststromen worden meegenomen. Of aan een CO2-vrij industrieel warmtesysteem, dus het ontwerp en de (her)inrichting van klimaatneutrale energiesystemen. Doel daarvan is een optimale procesefficiëntie van industriële bedrijven en een volledig klimaatneutraal productieproces in 2050. Een project loopt maximaal 4 jaar. Je kunt een project indienen tussen 6 juli en 19 september 2021.

Meer info 

 

Rens Tap helpt je graag verder

Stuur een email

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid