Nieuwsbericht

Han Bekke ontvangt 'IAF Golden Pin'

11-11-2021 - Nadat hij eerder dit jaar al afscheid nam als voorzitter van Modint, heeft Han Bekke 7 november, tijdens het IAF Board of Directors Dinner in Antwerpen, het IAF-voorzitterschap overgedragen aan Cem Altan, oprichter van Aycem Textiles en lid van de Raad van Bestuur van zowel de Istanbul Apparel Exporters Association (IHKIB) als van de Turkish Clothing Manufacturers Association (TCMA).

Han Bekke ontving op deze bijeenkomst de  IAF Golden Pin. Deze internationale onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die van buitengewoon belang zijn geweest voor de positieve ontwikkeling van IAF. In de 49-jarige geschiedenis van de IAF zijn er slechts enkele uitgereikt.

Han Bekke is van groot belang geweest voor de IAF. Toen in 2006 het IAF-secretariaat van Londen naar Amsterdam verhuisde, werd Bekke voorzitter een rol die hij op zich nam naast zijn functie als directeur van Modint. Als leider van de IAF is hij uitgegroeid tot een sterk pleitbezorger van internationale solidariteit en samenwerking in de toeleveringsketen, evenals van de dringende noodzaak om een ​​minder gefragmenteerde reeks regels en voorschriften voor de kledingindustrie te creëren.

Op 8 en 9 november werden de 36e IAF World Fashion Convention en de 9e European Textile & Apparel Convention van Euratex met succes gehouden. Deze twee back-to-back events werden op maandagavond 8 november met elkaar verbonden door een gezamenlijk IAF – EURATEX walking dinner in het gerenommeerde en pas heropende Antwerpse Modemuseum (MoMu). De IAF- en EURATEX-conventies brachten, onder Belgische 'Covid Safe'-omstandigheden, meer dan 200 professionals uit de kleding- en textielindustrie samen, met name uit een groot aantal EU-landen, een grote delegatie uit Turkije, een belangrijke delegatie uit Bangladesh en ook bezoekers uit onder andere het Verenigd Koninkrijk,  Zwitserland, de Verenigde Staten, Marokko en Pakistan.

 

  Han Bekke (links) en zijn opvolger Cem Altan 

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid