Nieuwsbericht

Week van de Circulaire Economie 2022

28-01-2022 - Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun (digitale) deuren open voor de Week van de Circulaire Economie. Het Versnellingshuis Nederland Circulair! organiseert de campagneweek voor de zevende keer, met als doel professionals mee te nemen naar de circulaire economie. Tijdens deze week krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters handvatten om zelf ook aan de slag te gaan. 

Dit jaar is het thema:  
Actieplan voor de toekomst: Laat je inspireren om mee te doen, want duurzaam verder is de enige optie.
We moeten in actie komen om in 2050 volledig circulair te zijn,
maar hoe doen we dit? Hoe werken ondernemers,
van startup tot MKB, aan circulariteit?

 

In dit artikel vind je een aantal interessante conferenties, webinars, tentoonstellingen en workshops.
Allemaal de moeite waard om (digitaal) te bezoeken tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Bekijk alle activiteiten met 'textiel'. 

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022

Op 7 februari 2022, op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie, vindt de vierde Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats. Het thema van dit jaar is ‘Allemaal Circulair!’. Om tot een volledig circulaire economie te komen is systeemverandering nodig, en ook al wordt er door velen al hard aan gewerkt, toch zijn er nog veel aanpassingen nodig in het denken en doen om écht over te kunnen stappen naar een circulair systeem.

De sessie van de Transitieagenda Consumptiegoederen is een van de deelsessies die tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022 wordt georganiseerd. Het volledige programma bekijk je hier.

De Circular Awards

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie worden de Circular Awards 2022 uitgereikt. Deze prijzen gaan naar innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Modint-lid Interface is een van de finalisten. Iedere finalist bereidt een pitchvideo voor, die tijdens de conferentie wordt getoond. Het publiek stemt op basis daarvan op hun favoriet en bepaalt zo de uiteindelijke winnaar. De Circular Awards is een initiatief van het Versnellingshuis Nederland Circulair! en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Online event: Meet & Match met Circl en Het Versnellingshuis

Heb jij circulaire ambities voor jouw onderneming of bedrijf geformuleerd en loop je bij de uitvoering tegen uitdagingen aan? De experts van Het Versnellingshuis en ABN AMRO helpen je tijdens dit webinar op woensdag 9 februari van 15.00 - 17.30 uur graag een stap verder Of het nu gaat om kennis, hulp bij financiering of specifieke vragen over wet- en regelgeving. Meld je aan via het inschrijfformulier. 

 

Lees meer nieuws over Milieu & Circulariteit

Bekijk het Dossier UPV