Nieuwsbericht

Virtuele handelsmissie Italië duurzame mode met minister Sigrid Kaag

Wil je meer weten over zakendoen op het gebied van duurzame kleding en textiel in Italië? Neem dan deel aan de virtuele handelsmissie op 3 en 4 november a.s. met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Modint is inhoudelijk partner voor het programma duurzame mode en textiel dat op dinsdag 3 november plaatsvindt.

Op deze dag is onder meer aandacht voor het convenant Duurzame kleding en Textiel en het Textielpact, met vraagstukken als: Wat doen we met onze afvalberg? Hoe maken we concrete materiaal- en designkeuzes?

Nederland en Italië vullen elkaar aan in de modesector. Innovatie en uitgebreide aandacht voor duurzaamheid vanuit Nederland, gecombineerd met de know-how van de Italiaanse industrie, kunnen leiden tot aanmerkelijke vergroening van de sector. Italië herbergt een groot aantal textielproducenten. Voor de Nederlandse mode- en textielsector vormt het een belangrijk inkoopland. Vooral op het gebied van circulariteit en recycling van materialen biedt een land als Italië kansen. Daarom ligt de focus van deze deelmissie op duurzame mode en textiel.

Virtuele bedrijfsbezoeken en matchmaking
Breng tijdens deze missie virtuele bedrijfsbezoeken aan de verschillende textielclusters in Italië. Blijf op de hoogte van de laatste duurzame Italiaanse trends en beurzen in de modesector. Doe mee aan matchmaking en wissel kennis uit over duurzaam textiel, met Italiaanse partners binnen de circulaire keten. In het programma komen ook praktische ervaringen van bedrijven aan bod. 

Het overkoepelende thema van deze missie is 'circulaire economie'. De missie valt samen met Ecomondo, Europa’s belangrijkste conferentie en beurs op dit gebied.

 

Meer weten en aanmelden kan via de RVO