Nieuwsbericht

Junior Beleidsadviseur Werkgeverszaken

24-32 uur per week

Wil jij je inzetten voor een verantwoorde en aantrekkelijke arbeidsmarkt in de kleding- en textielsector? Kan je je goed bewegen in een politieke omgeving en heb je oog voor de verschillende belangen van diverse partijen? En heb je daarbij sterke communicatieve, analytische en organisatorische vaardigheden? Dan verwelkomen we je graag in ons team!

Eerst even voorstellen

Wij zijn Modint; vertegenwoordiger van de Nederlandse kleding- en textielsector. De sector ondergaat een veelbelovende transformatie naar duurzaam textiel, waarbij het steeds meer rekening houdt met ethische productiepraktijken, milieubewustzijn en sociale verantwoordelijkheid. Met onze leden maken we samen de sector sterker, transparanter en duurzamer en zetten de toon in een sterk veranderende economie en samenleving.

Als werkgeversorganisatie van de Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie (MITT) sluit Modint met de vakbonden de cao MITT af en werken we hard aan een aantrekkelijke arbeidsmarkt met goed sociaal beleid. Op dit gebied spelen er diverse interessante vraagstukken. Van modernisering van de cao tot het verbeteren van allerlei processen, het fuseren van drie paritaire stichtingen, maar ook een prachtig project gericht op de duurzame inzetbaarheid van werknemers (kijk maar eens op www.ikbenmoi.nl).

Dit ga jij doen

Als Junior Beleidsadviseur Werkgeverszaken ondersteun je de Beleidsadviseur Sociale Zaken bij cao-projecten en -vraagstukken. Je werkt voornamelijk voor de cao-tafel en de paritaire stichtingen van de MITT.

Dit kan bijvoorbeeld gaan om projectplanning, het beantwoorden van arbeidsrechtelijke en cao-gerelateerde vragen, het schrijven van artikelen, het actualiseren van reglementen of het in behandeling nemen van bezwaarzaken. Geen dag is hetzelfde. Daarom ben jij in no-time op de hoogte van wat er speelt in de organisatie, de branches en ons relatienetwerk en kan je de beleidsadviseur goed adviseren.

Dit heb jij

  • Een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur met kennis van arbeidsrecht  (bijvoorbeeld studierichting: Rechten, Sociaal Juridische Dienstverlening, HRM).
  • 1-3 jaar relevante werkervaring.
  • Een servicegerichte instelling en uitstekende contactuele eigenschappen.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Een teamgerichte werkhouding, maar ook een zelfstandige instelling.

Dit bieden wij jou

Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief. We bieden uitstekende marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid 50% van je werktijd vanuit huis te werken. Er wordt hard gewerkt omdat we plezier hebben in ons werk. Dit doen we met ruim 20 collega’s vanuit een inspirerend kantoor in het bosrijke Zeist (op loopafstand van het NS-station) samen met o.a. de organisaties INretail, Tuinbranche Nederland en International Apparel Federation. Daarnaast hebben we een gezamenlijke actieve feestcommissie en organiseren we regelmatig leuke activiteiten.

Direct solliciteren?

Word jij enthousiast van deze baan en wil je meer weten? Bel dan met Ronald Veldman, M 06-11259818.
Jouw motivatie en CV kun je mailen aan Simone van der Heijdt, E vanderheijdt@modint.nl