Nieuwsbericht

Versterking van de circulaire textiel transitie

Modint heeft in samenwerking met haar innovatienetwerk twee grote aanvragen ingediend ter versterking van de circulaire textiel transitie. Dit in aanvulling en ter invulling van de innovatie uitdaging onder de UPV Textiel.

  • Samen met Saxion en het Twentse TexPlus-netwerk is bij het Circular Plastics NL een aanvraag ingediend voor het ontwikkelen van circulaire oplossingen voor polyester/katoen textiel.
    De  zogenoemde ‘showcase’ richt zich op duurzaam gebruik en recyclebaarheid voor polycotton textiel door middel van circulair design, retourlogistiek en innovatieve recycling technologie. We verwachten medio april uitsluitsel te krijgen.
     
  • Met de Dutch Circular Textile Valley diende we het Ketendoorbraakproject Circulair Textiel in bij het Versnellingshuis Circulaire Economie. Deze is toegekend! Het Ketendoorbraakproject richt zich op het ondersteunen van coalities van kleding/textiel ondernemers en partijen (start-ups, innovators, experts) die concrete stappen willen maken in circulaire oplossingen in de mix van circulaire strategieën (veelal R-strategieën genoemd, van Re-think via Re-design, Re-pair en Re-use tot Re-cycle).
    Ook werken we samen om de beste ketenregisseur voor de sector aan te trekken. Dat traject loopt tot medio mei. Laat vooral je ambities en behoeften aan ondersteuning weten bij Peter Koppert