Nieuwsbericht

Protesten in Bangladesh

De opstand en onrust in Bangladesh raken de kledingwereld ongetwijfeld, al is het alleen maar omdat 80% van de export uit het land uit kleding bestaat. 

Augustus is een hele belangrijke eerste maand voor invoer van wintergoed, maar dat is al onderweg of zelfs al in Europa binnengekomen. In kleding komt 8% van de Nederlandse import rechtstreeks uit Bangladesh. Dat is een waarde van 1,2 miljard, waarvan we veel weer exporteren. Daarnaast importeren we kleding uit Bangladesh via andere EU landen. Voor heel de EU gaat het dan om een import van 18 miljard euro aan kleding en (een klein aandeel) textiel, zo’n 16% van de totale EU import in kleding en textiel.

Hopelijk, vooral voor het land en haar bewoners zelf, nemen de onrusten weer af. We hopen als Modint weer op goed overleg tussen inkopers en fabrikanten, net als in eerdere crises, maar aanvoerlijnen zijn kwetsbaar hebben we geleerd.

Bangladesh Update

Vanuit Modint houden we het laatste nieuws goed in de gaten. Hieronder zie je een aantal recente artikelen. Maar wist je dat wij ook een speciale Bangladesh Update hebben? Deze zit binnen het pakket Inkoop en Productie. Neem hiervoor contact met ons op. En laat het ons vooral ook weten welke problemen je concreet ervaart vanwege de situatie in Bangladesh. Antonio en  Aisha staan voor je klaar!