Nieuwsbericht

Modint bij RTL Nieuws en Nieuwsuur

Wat wij zoal doen? Deze maand stonden we met Modint twee keer voor de camera: bij Nieuwsuur en RTL Nieuws. Onze collega Miriam Geelhoed ging in op het bericht dat het kabinet webshops van buiten de EU invoerrechten wil laten betalen voor zendingen naar Nederland. En we spraken over fashion on demand.

Nieuwsuur

Begin juli riepen we het nieuwe kabinet op: Ook spelers van buiten de EU die verkopen aan de Europese consument moeten zich houden aan Europese regels. Door gebrek aan handhaving komen er veel producten op de markt waarbij de productveiligheid, privacy en -duurzaamheid in het geding zijn. Consumenten worden misleid. Bovendien legt oneerlijke concurrentie een dusdanige druk op Europese bedrijven dat het de bestaanszekerheid aantast. Ondernemers- en consumentenorganisaties roepen op om via efficiënte en gecoördineerde handhaving scherper op te treden tegen de zorgelijke handelspraktijken van buitenaf. 

Miriam Geelhoed ging bij Nieuwsuur in op deze brief. 

>> Bekijk de uitzending van Nieuwsuur van 29 juli 2024. Het fragment is vanaf minuut 24.

>> Bekijk onze brief aan het kabinet

RTL nieuws

Bij RTL nieuws vertelde Miriam over Fashion on demand. Of wel: mode op afroep: eerst bestellen, dan verkopen. Is dat de nieuwe trend in de modeindustrie?

>> Bekijk het artikel van RTL nieuws

>> Bekijk de uitzending van RTL nieuws van vrijdag 2 augustus 2024. Het fragment is vanaf minuut 14.