Nieuwsbericht

IAF Event: Wat verandert er nu echt in het fashion systeem?

Het International Apparel Federation (IAF) congres van dit najaar is naar 2021 verplaatst. Maar niet getreurd: op 10 en 11 november wordt een online “pre-event” georganiseerd. De kans om prominente internationale sprekers uit het IAF-ledennetwerk te horen en te zien. Zij delen hun visie op het thema "Transition in the Global Fashion System".

 

Op 10 november om 9.00 uur zullen op de IAF-website 5 minuten durende filmpjes van 7 prominente IAF-leden van over de hele wereld en uit de hele industrie online beschikbaar zijn. Samen doen deze invloedrijke sprekers een unieke verzameling uitspraken over de toekomst van de branche, in een tijd waarin transitie zo noodzakelijk is en waarin de behoefte om samen te werken in de sector zo groot is geworden.

Daarnaast organiseert IAF op dinsdag 10 en woensdag 11 november vier online sessies over onderwerpen die sterk verband houden met het thema ‘transitie’ en die ook perfect aansluiten bij de Modint agenda.

Op 10 november om 11.00 uur in de ochtend is “Onderwijs en technologie” het onderwerp. De digitale transformatie stelt andere eisen aan mederwerkers.

Om 14.00 uur wordt ingegaan op “Risico en beloning in de supply chain”. Het gezamenlijk verminderen en beter verdelen van risico’s én marges stonden ook al centraal in het Modint & INretail onderzoek naar samenwerking tussen merken en retail, maar speelt natuurlijk even hard verder stroomopwaarts in de productieketen.

Op 11 november is Modint rechtstreeks betrokken bij de organisatie van presentaties over het standaardiseren van stofeigenschappen, zodat stoffen beter getoond kunnen worden in digitale ontwerp- en verkoop-omgevingen. Bekijk het programma en meld je aan voor IAF X Modint: Round table - The Future of Fabrics

In de middag gaat het om een andere vorm van standaardisatie en lost IAF de belofte in om het onderwerp “Audit Fatigue” te gaan aanpakken.

De online sessies (alles in het Engels) zijn gratis bij te wonen en we nodigen je uit om je in te schrijven voor de sessie (s) van je keuze. Lees meer en geef je op via iafconveantionantwerp.com