Nieuwsbericht

Modint leden actief in project duurzame medische isolatiejassen

16-03-2021 - In alle gesprekken met de overheid heeft Modint naast de afhankelijkheid van de traditionele supply chain, ook de duurzaamheid van deze producten bespreekbaar gemaakt. Tijdens deze gesprekken hebben wij benadrukt dat er Nederlandse bedrijven zijn die deze producten kunnen produceren. Met behulp van de Modint Ecotool hebben we de duurzaamheidsvoordelen aangetoond.

We zijn dan ook heel blij dat er vorig jaar een SBIR oproep is gedaan door de minister van Medische Zorg en Sport en de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat en hebben daar bedrijven op geattendeerd.

Het project

SBIR (Small Business Innovation Research) subsidieert innovatieprojecten (producten, processen en diensten) die maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen. Met SBIR dagen de overheden het bedrijfsleven uit om projectvoorstellen in te dienen. Het traject bestaat uit fase 1, haalbaarheidsonderzoek en fase 2 de ontwikkelingsfase. Na de eerste fase wordt er één voorstel gekozen voor fase 2.

In de aanloop naar de deadline voor het indienen van het voorstel voor de eerste fase, hebben we een speeddate sessie georganiseerd om zoveel mogelijk verschillende partijen met elkaar in contact te brengen.

We zijn heel blij dat twee Modint leden gevraagd zijn om het hun voorstel deel te nemen aan fase 1.

HAVEP ontwikkelt samen met Eindhoven Engine en TNO de the ProH I-gown, een isolatiejas die meerdere keren gebruikt kan worden. Lees meer

 

Het tweede lid welke deelneemt is Dolfing Druten. Een familiebedrijf met onderscheidende techniek van water- en luchtdicht lassen en duurzame productie in Nederland. De onderneming Dolfing fabriceert kleding sinds 1919, en maakt sinds 1958 gebruik van hoogfrequent seal technieken. Naast waterdichte werkkleding, levert het nu tevens tal van overige producten voor diverse markten zoals waterbedden, de medische sector, de auto- en scheepvaartindustrie, enz. De energieneutrale productiesite in Druten vervaardigt tevens specifieke opblaasproducten en overige specifieke HF-gelaste producten. Voor de SBIR ontwikkelt Dolfing een herbruikbare biobased isolatiejas welke na gebruik gerecycled kan worden.

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid