Nieuwsbericht

Modint zoekt een nieuwe voorzitter

08-04-2021 - Ben jij of ken jij iemand die verbonden is met de kleding- en textielsector en die past in de rol van Modint-voorzitter? Dan horen we graag van je. Wij zijn op zoek naar een toekomstgerichte voorzitter die verbonden is met onze sector.

 

Onze missie is:  “Samen bouwen aan een waardevolle en gezonde toekomst voor onze sector. Daarbij denken we niet in standpunten, maar in ambities. “

De circa 400 leden van Modint zijn bedrijven die textiele producten bewerken, maken of laten maken. Het gaat daarbij onder andere om mode, bedrijfskleding, interieurtextiel, tapijt en technisch textiel. Modint en haar leden leveren een belangrijke maatschappelijke en economische waarde. De leden van Modint dragen op een positieve wijze bij aan de aanpak van relevante maatschappelijke thema’s in Nederland. Hiervoor wordt de aanwezige technologische kennis, handelsgeest en creativiteit ingezet. Modint ontwerpt een route naar de toekomst en biedt haar leden meer waarde dan alleen traditionele lobby en individuele dienstverlening. Modint treedt op als regisseur en biedt meerwaarde door het collectief vernieuwen van de sector en leden daarbij te verbinden en te faciliteren. Modint richt zich op de toekomstige markt van haar leden wat bijdraagt aan een goede duurzame ontwikkeling van de sector. Modint doet dit samen met haar leden en andere stakeholders. De vereniging past zich continu aan op ontwikkelingen in de markt.

Voor ons bestuur zijn wij op zoek naar een verbindende en ondernemende

VOORZITTER v/m

Het bestuur van Modint is een afspiegeling van de branche en bestaat momenteel uit 7 leden inclusief de voorzitter. Tegelijkertijd wordt daarbij gezorgd voor de benodigde kennis en competenties die nodig zijn voor professioneel bestuur en toezicht op de Vereniging en de onderliggende Bv’s. Het bestuurs- en toezichts-model van Modint is in beweging.

Het bureau bestaat uit circa 20 vaste enthousiaste medewerkers. Daarnaast wordt er intensief samengewerkt met meerdere partners. Het bureau staat onder leiding van een algemeen directeur en een financieel directeur. Zij  zijn verantwoordelijk voor o.a. de dagelijkse operatie en vormen tevens de belangrijkste schakel tussen het bestuur en de organisatie.

Als voorzitter van ons bestuur:

 • Bezit je bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in de rol van voorzitter.
 • Heb je kennis, affiniteit en verbondenheid met de sector.
 • Beschik je over een helicopterview: ben je in staat om op afstand naar zaken, feiten en cijfers te kijken en overzicht te houden en niet te verzanden in details.
 • Onderschrijf je de gekozen koers en structuur van de vereniging.
 • Neem je jouw kennis en passie mee op thema’s uit de strategie waar je je collega bestuurders mee inspireert en uitdaagt.
 • Heb je een toekomstgerichte visie op maatschappelijke en economische ontwikkelingen.
 • Beheers je de Stakeholdersbenadering.
 • Ben je de verbinder en beschik je over voelsprieten voor mensen en ontwikkelingen binnen en buiten de vereniging.
 • Deel je op constructieve wijze je mening, maar vermijd je verschillende inzichten niet; en zeker niet onbelangrijk: je bezit gewoon “gezond verstand”.

Portefeuille

De portefeuille en rol die de voorzitter inneemt, wordt in overleg vastgesteld. Dit is ook mede bepalend voor de gevraagde tijd en inzet. Zo is de omvang van de functie en de wijze waarop de voorzitter extern optreedt bespreekbaar. Ga er wel vanuit dat het minimaal enkele dagen per maand in beslag zal nemen. Het voorzitten van de overleggen van het Bestuur en de Algemene ledenvergaderingen zijn in ieder geval onderdeel van de activiteiten, alsmede het lidmaatschap van het Algemeen en Dagelijks bestuur van VNO-NCW. Ook zul je regelmatig gesprekken voeren met leden en partners. De beloning voor de functie is marktconform.

Procedure

 • Heb je belangstelling en/of vragen over de inhoud of procedure? Neem dan contact op met Carolien Eijsink via eijsink@modint.nl of via 088 810 09 02.
 • Graag reageren voor 1 mei 2021.
Thema'sDossier CoronavirusAgendaWord lid