Lidmaatschap Modint

Als je iets in de textiel doet, dan ben je lid van Modint. Lid worden betekent: meedoen, meepraten, kennis halen en kennis delen.

Het Modint-lidmaatschap biedt veel voordelen voor de dagelijkse bedrijfsvoering en de groei van jouw onderneming. De basis daarvoor wordt gevormd door het krachtige netwerk van ruim 400 aangesloten bedrijven: fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren in de branches: tapijt, mode, interieur, textiel en bedrijfskleding. Van internationale bedrijven tot creatieve starters. 

De voordelen van je lidmaatschap 

  • Belangenbehartiging op landelijk en Europees niveau 

  • Deskundig advies en vraagbaak voor je dagelijkse bedrijfsvoering 

  • Samenwerking in groepen voor innovatie en businessontwikkeling 

  • Branche-gerichte Informatie en ondersteuning al dan niet voor specifieke sectoren zoals de VNTL (tapijtindustrie) en DWW (bedrijfskleding) 

  • Ondersteuning bij internationaal ondernemen: kennis en kansen 

  • Thema- en expertbijeenkomsten. Ontmoet onze experts, laat je verrassen door deskundigen en draag bij aan de ontwikkeling van het vakgebied. 

  • Digitale informatievoorziening op maat  

  • Collectieve voordelen op o.a. verzekeringen, logistiek, arbo, credit & finance, merkenrecht, collectieve energie-inkoop en hulp bij het vinden en aanvragen van subsidies 

  • Middels stemrecht invloed uitoefenen op de CAO 

 

Modint heeft voor elke doelgroep het juiste lidmaatschap. Afgestemd op de specifieke behoefte van de ondernemer en in te vullen naar eigen inzicht.  

Hoe werkt het?

We werken met tarieven gerelateerd aan omzetbedragen, zodat we zowel grote, middelgrote en startende bedrijven de voordelen van het Modint-lidmaatschap kunnen bieden. Instapbedrag voor een volwaardig lidmaatschap begint bij  €1181 bij een jaaromzet  < 1miljoen euro (tarieven 2022). Daarboven werken we met een staffel; het maximum bedrag (bij een omzet >100 miljoen euro) bedraagt €4469,- in 2022)
 

 Omzetcategorie (in € mln) Basislidmaatschap per 1-1-2022
Minder dan 1 mln € 1.181,00
1-2 mln € 1.350,00
2-5 mln € 1.577,00
5-10 mln € 1.860,00
10-20 mln € 2.199,00
20-50 mln € 2.655,00
50-100 mln € 3.335,00
meer dan 100 mln  € 4.469,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modint Light  

Speciaal voor start-ups in de mode- en textiel sector. Modint vindt dat bij het bouwen aan een gezonde toekomst voor de sector juist de kleinere, startende en zelfstandige textielondernemer betrokken moet worden. Vandaar de keuze voor een speciaal lidmaatschap. Kleinere ondernemers kunnen lid worden van Modint tegen een gereduceerd tarief waardoor het netwerk en de diensten toegankelijker worden. 

 

Lees meer over het Modint LIGHT lidmaatschap >>

 

 

Wat bieden we?

 

1.Kennis  

Modint is sterk in informatieverstrekking. Leden ontvangen updates op maat over relevante onderwerpen en/of sectoren. Bijvoorbeeld van alle aspecten van inkoop & productie tot nieuws uit de tapijtsector. We beschikken over een kennisbank met rapporten en publicaties die relevant zijn voor onze leden. 

2.Advies  

Onze brede kennis zetten we in om producten en handige tools te ontwikkelen, bijeenkomsten te organiseren en leden te adviseren en hun vragen te beantwoorden. Op elke vraag die binnenkomt wordt een antwoord gezocht.  

3.Lobby  

Modint behartigt de belangen van de branche bij de overheid, de politiek, het Mode- en Textiel Convenant, NGO’s, MBO- en HBO-scholen, Universiteiten etc. Dit uit zich in deelname aan projecten zoals bijvoorbeeld Texenergie en Biotex Fieldlab overleg binnen de Vakraad MITT voor de CAO. Met de overheid wordt onderhandeld over een beleidsprogramma Kleding en Textiel gericht op circulariteit en brede (sociale) duurzaamheid. Ook hebben we een voortrekkersrol in Dutch Circular Textile Valley. Dit icoonproject maakt prominent deel uit van de transitieagenda voor consumptiegoederen van de Rijksoverheid.  

4.Netwerk  

Modint is een informele ontmoetingsplaats voor leden en stakeholders. Het kantoor in de bossen van Zeist staat open voor alle leden. Of het nu gaat om een werkoverleg, rondetafelgesprekken van de verschillende sectoren (onder andere Ronde Tafel Tapijt) of kennisbijeenkomsten, de Modint Meetings 

5.Voordeel 

Modint biedt een breed scala aan voordelige en interessante regelingen zodat u jaarlijks flink voordeel heeft. Zo is de contributie snel terugverdiend. Door (juridisch) advies, tools, informatievoorziening, onze deskundige medewerkers, het netwerk, toegankelijkheid en gezelligheid, onze collectiviteitsgeest, het aantrekken van gelden en middelen, het vertalen van overheidsbeleid naar leesbare taal en acties en het versterken van onze sector bieden we je de handvaten om datgene te doen waar je goed in bent, ondernemen.  

 

Wil je meer weten over het lidmaatschap, maak dan gebruik van onderstaand formulier,
dan nemen wij contact met je op. 

 

Heeft u al een account? Log dan eerst in, uw gegevens worden dan automatisch ingevuld.

Ik wil graag meer informatie over het Modint-lidmaatschap

Geef hier aan in welke sector je bedrijf actief is en wat de hoofdactiviteit is.
* verplicht veld

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid