Nieuwsbericht

Dag van de BHV | Zet BHV’ers in het zonnetje

28-10-2021 - Op de Dag van de BHV, maandag 1 november, zetten we onze BHV'ers weer eens extra in het zonnetje. In heel Nederland is er die dag aandacht voor de ongeveer 500.000 bedrijfshulpverleners. Een mooi moment om ook respect en waardering te vragen voor bedrijfshulpverlening binnen jouw bedrijf.

De afgelopen 10 jaar is met deze speciale dag bereikt dat BHV in een positief daglicht wordt geplaatst. Men is meer bewust van het belang van de veiligheid op de werkvloer en er is meer waardering en respect voor de taken en verantwoordelijkheden van de bedrijfshulpverleners. 

Doe mee op maandag 1 november en laat je BHV’ers zien dat hun inzet wordt gewaardeerd. Niet alleen geef je hun motivatie zo een boost, ook laat je de niet-BHV’ers hiermee zien hoe belangrijk de bedrijfshulpverlener binnen een bedrijf is. De slogan luidt niet voor niets: BHV, daar red je levens mee!

 

Is een Bedrijfshulpverlener verplicht?
BHV is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met werknemers. Iedere werkgever heeft een algemene zorgplicht en moet zorgen voor een veilige en gezonde (werk) omgeving. Dat kun je nalezen in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).
 

Goed om te weten

  • Er moet altijd ten minste één BHV’er aanwezig zijn op het werk.
  • Zijn er meer BHV’ers, dan is het belangrijk dat zij verspreid zijn binnen het bedrijf.
  • Zorg dat de BHV’ers op herhalingscursus gaan.
  • Leg de gegevens en taken van  BHV’ers vast in een bedrijfsnoodplan. Hoeveel BHV’ers er moeten zijn en wat er allemaal in een bedrijfsnoodplan moet komen, lees je in de RI&E.
     

Ledenkorting BHV cursussen

Sinds kort krijg je als lid van Modint minimaal 25% korting op het cursusaanbod van BHV.nl.
Dit geldt voor de Basis BHV-training, Herhaling BHV en de Incompany BHV-trainingen.

Interesse? Bekijk meer informatie 


Vragen?

Heb je vragen over de organisatie van de BHV of over de RI&E? Neem dan contact op via rie@modint.nl.

 

Nieuwsgierig naar wat jij kunt doen voor jouw BHV’er(s)? Kijk dan hier