Nieuwsbericht

Rode draad 

Een rode  draad is garen maar zit - spreekwoordelijk- ook overal doorheen. Zo is het dus met textiel: het is de rode draad door onze maatschappij, ons welbevinden.  Textiel is warm, geeft kleur, demping, identiteit, veiligheid en bescherming. Het levert zelfs slimme oplossingen in kabels en zonwering. Dat is de sector waar we het over hebben. Realiseren mensen zich dit? Niet direct. Top of mind is kleding en de impact van onze sector op milieu en sociale omstandigheden.

Terecht en petje af dat Modint al 8 jaar geleden is begonnen met deze onderwerpen te agenderen en belangrijke stappen maakt nationaal en internationaal. 
Dat wordt ook gezien. Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, sprak in het jaarlijkse diner van het dagelijks bestuur van VNO-NCW afgelopen week ook over 
de voorbeeldfunctie die Modint heeft vervuld op dit onderwerp. Maar vergeten we niet te vaak daarbij of zelfs in de eerste plaats het verhaal van onze sector te vertellen? Het verhaal van textiel en al het goede waar we voor staan, de innovaties en belangrijke kansen die de textiel biedt voor maatschappij én economie? 
Zouden we dan niet veel vaker dan nu worden genoemd binnen de topsectoren in Nederland? Dat zou toch terecht zijn?  Hoe dan ook, allemaal terechte vragen waar Modint mee bezig is bij de herijking van de strategie van de vereniging. In elk geval zal het verhaal van textiel een prominente plek krijgen in al onze uitingen: de rode draad die er toe doet!

Sylvia Roelofs, voorzitter Modint