Nieuwsbericht

Maatregelen energiekosten

Via onze nationale en Europese koepelorganisaties VNO-NCW / MKB Nederland en Euratex lobbyen we voor betere ondersteuning van het bedrijfsleven. In Nederland is voor het energie intensieve mkb een regeling tegemoetkoming energiekosten (TEK) met terugwerkende kracht in de maak.  Dat is goed nieuws, maar de regeling is pas gereed in het tweede kwartaal van 2023. In de tussentijd is er een overbruggingsregeling in het vooruitzicht gesteld, maar ook daar is nog maar weinig bekend over. Kortom, het is belangrijk op snel duidelijkheid te krijgen zodat bedrijven weten waar ze aan toe zijn.

Binnen Europa is er zorg in hoeverre de lidstaten onderling tot overeenstemming gaan komen en gaan samenwerken als het gaat om het reduceren van de gasprijzen. Er is een gezamenlijke aanpak nodig. Als sommige landen significant harder worden geraakt, dan kan dat zeer nadelige gevolgen hebben voor de hele textielindustrie in Europa. Geef nieuwe knelsituaties aan ons door zodra meer bekend is over de regelingen.

Een regeling lost zelden alle problemen op. Als straks blijkt dat de regelingen onvoldoende oplossing biedt voor jouw situatie, dan horen we dat graag. Geef ze aan ons door. Concrete voorbeelden en suggesties helpen het beste in onze lobby.

Meer informatie hierover kunt u vinden bij VNO-NCW / MKB of bij Euratex.