Nieuwsbericht

Bijeenkomst werkgroep sociale zaken | 30 november

Op woensdag 30 november van 13.00 tot 16.00 uur komt de werkgroep Sociale Zaken van Modint online bijeen om te spreken over twee onderwerpen:

Nieuwe pensioenregeling

Er is nog veel (wettelijke) onduidelijkheid omtrent de nieuwe pensioenregeling. Het is zelfs nog de vraag of de nieuwe pensioenregeling er ook echt komt. Ondanks alle onduidelijkheid is het belangrijk dat Modint met de vakorganisaties en Bpf MITT het proces blijft voortzetten om tot de nieuwe pensioenregeling te komen. Onze overstap naar de pensioenregeling is gepland voor 1 januari 2025. Een datum die steeds dichterbij komt en niet makkelijk kan worden verschoven. Het is daarom belangrijk om door te gaan met de voorbereidingen. Modint betrekt graag de leden, die onder de MITT-sector vallen, om de keuzes te bespreken die straks gemaakt moeten worden. In deze fase doen we dat in een wat kleiner gezelschap en wel binnen de werkgroep Sociale Zaken. De onderwerpen waarover we het gaan hebben zijn nog niet allemaal bekend, maar het zal zeker gaan om de solidariteitsreserve en het nabestaandenpensioen. Welke keuzes willen en kunnen we als sector hierin maken?  

Cao-onderhandelingen MITT

Eerder hebben we je al geïnformeerd over het uitstellen van de cao-onderhandelingen door ziekte aan de kant van de vakorganisaties. Het vinden van een nieuwe datum bleek een enorme uitdaging. De eerste ronde van de cao-onderhandelingen zal nu op 16 november plaatsvinden. De tweede ronde stond al gepland op 22 november en dat blijft ook zo. Dat is kort op elkaar, maar misschien is dat in deze fase wel een voordeel. Tijdens deze bijeenkomst informeren we je graag over de voortgang en hopelijk over een akkoord. We starten met het onderwerp om 15 uur.  

 

Ben je aangesloten bij de MITT en heb je affiniteit met deze onderwerpen, dan ben je van harte welkom om aan te schuiven. Stuur je aanmelding naar Simone van der Heijdt (vanderheijdt@modint.nl) en geef daarbij graag aan of je bij één of beide onderwerpen zal aansluiten. Een uitnodiging voor de teams-meeting volgt daags voor de bijeenkomst.