Nieuwsbericht

Problemen containervervoer | Actueel overzicht

De prijzen voor het vervoer van zeecontainers blijven nog steeds stijgen door de coronacrisis en door tegenslagen in de internationale containervaart, zoals de blokkade van het Suez-kanaal. Naast de historisch hoge prijzen, hebben veel bedrijven ook te maken met vertraging van de leveringen. 
Ook de inval van Ruisland in Oekraïne heeft gevolgen voor het containervervoer. 

Inval in Oekraïne

Nederlandse douane containers met bestemming Rusland krijgen een blokkade en kunnen niet geladen kunnen worden.
Containerterminals bepalen in overleg met douane en rederijen wat er met de containers moet gebeuren.
Terminals zijn in gesprek met rederijen over het lossen van containers uit of met bestemming Rusland en de voorwaarden die daarbij gelden. Nadere berichtgeving volgt. (bron: Evofenedex - 28-02-2022)

 

Modint Logistiek

Er zijn bedrijven die inmiddels hun goederen uit China bijvoorbeeld via trein en vrachtwagen door Rusland naar NL vervoeren. Per spoor is de capaciteit echter zeer beperkt, zijn de prijzen hoog en zijn er ook vertragingen. Per truck is (nog) een niche waar sommige importeurs nu al gebruik van maken. De prijzen daarvoor zijn wel hoger dan voor zeevracht. Voor dit transport zijn de transittijden redelijk. 

Modint Logistiek heeft de afgelopen periode gezocht naar oplossingen voor de zeevracht vanuit China. Lees meer

De dienstverlening van MODINT Logistiek bestaat uit onder meer het ontwikkelen van logistieke concepten op het gebied van duurzaamheid en innovatie, advies met betrekking tot procesinrichting, logistiek gerelateerde automatisering en bedrijfsbegeleiding bij toetreden van externe markten. 
Maak eenvoudig een afspraak met Modint Logistiek 

 

Vertraagde leveringen

Probeer bij vertraagde leveringen altijd in goed overleg met de afnemer tot een oplossing te komen. En kijk ook naar wat is vastgelegd in de verkoopafspraken.
Lees meer over de Modint voorwaarden of neem voor meer informatie contact op met Bert Schmidt 

 

Modint-leden hebben toegang tot meer actuele artikelen over dit onderwep | LEES MEER