Nieuwsbericht

COVID-19 Sneltest

De wachttijd voor een Corona-test zorgt voor hoge kosten en bezettingsproblemen bij bedrijven. Daarom biedt Modint nu een sneltest aan. 

In Nederland wordt op dit moment heel veel getest. Ruim 10% van de geteste personen test positief op Corona. Om de PCR-testen en de reguliere (GGD) teststraten te ontzien,  worden steeds vaker ook sneltesten ingezet. Dit zijn géén PCR-testen maar iets lichtere testen. Deze testen hebben een hoge betrouwbaarheid en halen ca 95% van alle Corona-gevallen eruit. Voordeel van deze vorm is dat je na het testen binnen 15 minuten weet of jij of één van je medewerkers Corona heeft of niet. En omdat bijna 90% niet positief test op Corona kan er dus sneller weer aan het werk worden gegaan of geldt er geen quarantaineverplichting meer. Let op: als een huisgenoot Corona heeft, is deze test niet bedoeld om de quarantaine verplichting te omzeilen. De regels van het RIVM blijven gelden.

Deze test is gebaseerd op een monster dat wordt afgenomen met een wattenstaafje in de neus. Nadat een gediplomeerd verpleegkundige de test heeft uitgevoerd, wordt het direct onderzocht en binnen 15 minuten is de uitslag bekend. Hiervan krijg de medewerker een testverslag mee. Is de medewerker positief getest op Corona? Dan dient de medewerker in naar huis te gaan en voor een periode van 10 dagen in quarantaine te blijven. De medewerker dient de GGD op de hoogte te brengen en de GGD zal vragen een afspraak te maken voor een PCR test * (bij de GGD of een commerciële PCR-test)

De kosten van een sneltest bedragen € 75,- excl. btw*. ( In het weekend of oin de avond € 105,00.)Voor deze testen werkt Modint samen met Nexuszorg. Nexuszorg heeft inmiddels een aantal testlocaties in Nederland en is dit snel aan het uitbreiden. Daarnaast werkt Nexuszorg met ambulant verpleegkundigen die in heel het land werkzaam zijn. Mocht een testlocatie te ver rijden zijn, dan kan de verpleegkundige naar de medewerker of naar het bedrijf komen rijden. Hiervoor worden voorrijkosten gerekend. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen dat een aantal medewerkers achter elkaar wordt getest.

Hoe werkt het?

  • Wil je gebruik maken van een Corona Sneltest bel dan de Coronasneltestlijn op 06-15556548 of mail naar info@coronasneltestlijn.nl
  • Tijdens dit gesprek wordt een testlocatie in overleg bepaald. Zoals bovenstaand omschreven kan dit op een testlocatie of op een zelf gekozen locatie zijn. De test vindt in de meeste gevallen binnen 24 uur na het maken van de afspraak plaats. Vervolgens is binnen 15 minuten de uitslag bekend.
  • Er wordt een factuur opgesteld door de betreffende testlocatie. De betalingstermijn is 7 dagen.
  • De kosten van de Corona sneltest bedragen € 75,00, excl. BTW.
  • De kosten in het weekend of 's avonds bedragen € 105,00 excl. BTW.
  • Voor testen op locatie worden voorrijkosten in rekening gebracht van € 0,28 per km met een minimum van € 25,00 (retour) en maximum van € 50,00 (retour).

Meer informatie over het sneltesten is te vinden op de website www.nexuszorg.nl of www.coronasneltestlijn.nl.

*De PCR Test

Daarnaast bieden we de mogelijkheid vouchers te kopen voor het uitvoeren van een PCR test. Voor € 110,- excl BTW bieden we de mogelijkheid om binnen 24 uur te testen en snel daarna de uitslag te vernemen (ochtend getest, dezelfde dag uitslag). Zo wordt er geen tijd verloren door quarantaine dagen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Je kiest voor het aantal testen dat je wilt bestellen: 1,5 of 10. Hierna ontvang je een boekingscode waarmee de medewerker zelf een afspraak kan inplannen. Dit werkt heel praktisch en eenvoudig. Medewerkers hoeven op locatie niet te betalen. De vouchercodes voor de test hebben een geldigheidsduur van 10 maanden.

Graag horen we of er ook behoefte is aan de mogelijkheid om op deze wijze vouchers voor de PCR test in te kopen. 
Geef dit door aan Véronique Maters-Vrendenbarg.

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid