Nieuwsbericht

2e editie Circular Textile Days: 13 & 14 september 2022

11-03-2022 - Na het succesvolle debuut van vorig jaar krijgt het event Circular Textile Days op 13 en 14 september 2022 een vervolg in Den Bosch. Tijdens deze dagen tonen spelers binnen de circulaire textielindustrie hun innovatieve producten en diensten op het gebied van verduurzaming en recycling. Modint maakt ook dit jaar als partner deel uit van de organisatie.

De relevantie van Circular Textile Days is groot. Het in 2021 gepubliceerde rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) laat zien dat we dringend actie moeten ondernemen. Gebleken is dat ongeveer 20% van de wereldwijde vervuiling van schoon water veroorzaakt door het verven en finishen van textiel. Opmerkelijk is ook dat, ondanks alle goede initiatieven, nog geen 0,5 procent van onze kleding wordt gemaakt van gerecycled textiel. De huidige natuurlijke bronnen raken op en de enorme berg kledingafval vervuilt onze aarde. We kunnen, en moeten, het beter doen dan dat!

Nieuws, feiten en innovaties

Bedrijven, kennisinstellingen en individuele deelnemers tonen hun noviteiten, geven inzicht in circulair ondernemen en delen kennis over circulair textiel, duurzame oplossingen en meer. Via stands, sprekers en workshops ontdek je op Circular Textile Days hoe vergevorderd de circulaire technologieën zijn, gebaseerd betrouwbare informatie en feiten.

Netwerken 

Circular Textile Days is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in textiel. In tegenstelling tot de eerste editie is dit jaar de focus verbreed van werk- en functionele kleding, naar alle textielsectoren zoals mode, sportkleding, stoffering en woontextiel.

Exposanten, sprekers en bezoekers zijn textielprofessionals uit veel verschillende productgroepen en uit de hele circulaire keten, inclusief de recyclingindustrie. Naast leveranciers, producenten en eindgebruikers, zijn brancheverenigingen en test- en kennisinstituten aanwezig. Dit maakt Circular Textile Days een ideale plek om je netwerk uit te breiden en kansen te creëren voor zakelijke samenwerkingen met verschillende partijen in de gehele circulaire textielketen.

Wanneer en waar

Deze tweede editie van het evenement Circular Textile Days vindt plaats op 13 & 14 september 2022 in Congrescentrum 1931, 's Hertogenbosch, Nederland.

Kijk voor meer informatie en deelname: www.circulartextiledays.com

 

Meer weten over de rol van Modint hierbij?
Neem contact op met Corien Beks via beks@modint.nl

Thema'sModint AcademyAgendaWord lid