Nieuwsbericht

Nieuwe energie bespaartool DEB helpt mkb'ers besparen

08-02-2021 | Eind januari is DEB gelanceerd. Een nieuw en innovatief instrument waarmee mkb’ers aan de hand van hun bedrijfsgegevens inzicht krijgen in hun potentiële energiebesparing. Iedere mkb-ondernemer kan vanaf nu gebruik maken van een praktisch hulpmiddel om energie en geld te besparen. 

De hulp bestaat uit een online programma: DEB.nl met een digitale bespaarassistent die aangeeft hoeveel euro’s te besparen zijn. DEB staat voor Duurzaam.Energie.Besparen. Het is een initiatief van MKB-Nederland, gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en tot stand gekomen in samenwerking met brancheorganisaties en verenigingen, waaronder Modint. Gebruik van het programma is kosteloos.  

Speciaal voor mkb-ondernemers

Kern van het programma: besparing op energie en kosten gaan hand in hand. De opzet is speciaal ontwikkeld voor mkb-ondernemers. Dus concreet, duidelijk en gebruiksvriendelijk. Je hoeft als ondernemer geen specialist te zijn om snel en gemakkelijk aan de slag te gaan. Ervaring leert dat veel ondernemers best gevoel hebben voor verduurzaming, maar dat de dagelijkse bedrijfsvoering voorgaat. Dat begrijpen wij als geen ander.
Als je inlogt op DEB.nl, zie je in één oogopslag in harde euro’s wat je kunt besparen. En kun je de maatregelen zien die daarvoor nodig zijn.

 

Samen met ondernemers

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: De klimaatcrisis is niet de enige crisis die ondernemers om offers vraagt. Ook de corona maatregelen hakken flink in op de financiële bestendigheid van velen. Toch is dit geen reden om het klimaat op een lager pitje te zetten. We hebben de belangrijkste pijlers en pijnpunten voor ondernemers op het gebied van verduurzaming inmiddels in kaart gebracht. Dat zijn kennis, financiering en rentabiliteit. DEB is een tool die ondernemers helpt om deze obstakels te overwinnen, zelfs in deze tijd. Daarmee wordt een win-winsituatie gecreëerd die zowel voor het klimaat als de ondernemers gunstig uitpakt.

 

DEB | De digitale bespaarassistent
De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om het platform vorm te geven. DEB is de eerste tool van zijn soort omdat een ondernemer hier op één plek alle informatie vindt om geld te verdienen met energiebesparing en direct aan de wettelijke verplichtingen te voldoen.

Het account op DEB is toegespitst op onze branche. Enkele parameters, waaronder een postcode, vertellen je direct hoeveel het bedrijf nog kan besparen en met welke maatregel. Inspirerende interviews met ondernemers, kennisartikelen over wet- en regelgeving en informatie over diverse vormen van financiering en leveranciers, maken het platform compleet.

Bekijk direct wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf  

 
Thema'sModint AcademyAgendaWord lid