MVO

Modint gelooft dat kleding- en textielbedrijven alleen een toekomst hebben als MVO onderdeel is van de bedrijfsvoering. Met onze uitgebreide kennis helpen we onze leden met sociaal verantwoord ondernemen en de impact op het milieu te verminderen.

MVO thema's

Corporate Responsibility

Het Modint Corporate Responsibility (CR) team is expert op het gebied van verantwoord ondernemen. We helpen met het maken van een strategisch plan en bij de implementatie van de doelstellingen. We gaan voor een integrale aanpak, waardoor duurzaamheid niet los staat van de brede bedrijfsstrategie, productkwaliteit en wetgeving.

Milieu & Circulariteit

In de kleding- en textielsector zijn de gevolgen van het gebruik van grondstoffen, water-, energie- en chemicaliën duidelijk zichtbaar. In de zoektocht naar productie gaat de zorg voor het milieu soms verloren. Wij geven advies, ontwikkelen tools en werken samen met onze leden aan een duurzame toekomst.

Due Diligence

Als je efficiënt aan inkoop wilt werken dan kun je bij Modint terecht voor handige tools en advies. De Due Diligence Tool is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het bepalen van het risico in hun toeleveringsketen om een ​​risicoanalyse uit te voeren. We kunnen ook helpen met onze Due Diligence Database.

Sociaal

We dragen bij aan betere arbeidsomstandigheden in de productie van kleding en textiel met een focus op kledingproductie in ontwikkelingslanden.

Transparantie

Modint draagt bij aan een transparante kleding- en textielsector en stimuleert en faciliteert een groot deel van haar leden hierbij. Vanuit het convenant, maar ook breder.

Update circulair

Exclusief voor leden: al het circulaire nieuws overzichtelijk bij elkaar. Je ontvangt regelmatig een nieuwsbrief of notificatie in je mailbox.

Nieuws

Corporate Responsibility Update nr.9 2020

Standpunt sector over dwangarbeid in Chinese katoenindustrie - 27 november 2020

Standpunt sector over dwangarbeid in Chinese katoenindustrie

26-11-2020 - Modint heeft woensdag 25 november jl. een gesprek gehad met Tweede Kamerleden over de zeer ernstige situatie waarin Oeigoeren naar...

Deelnemers energieconvenanten MJA3 en MEE op koers

Op 29 oktober j.l. heeft Modint voor haar leden een bijeenkomst georganiseerd over MJA. De deelnemers hebben geparticipeerd in MJA3 en er is...

Events

15 december

Webinar Due Diligence

Bedrijven die internationaal opereren krijgen op korte termijn te maken met due...

27 november t/m: 16-12-2020

CIRCO Track: Circulaire ketenregie kleding en textiel

Circular Business Design Track |  CIRCO - FGHS - MODINT

DEZE...

Documenten

Op weg naar circulair textiel - Nederland koploper

De Nederlandse kleding- en textielindustrie is in beweging. Brancheorganisaties Modint, INretail en VGT werkten de afgelopen jaren aan structurele verbeteringen op sociaal, ecologisch én...

Sectorplan Nederlandse kleding- en textielsector

Op weg naar een circulaire keten
1 document toegevoegd
ActueelThema'sDossier CoronavirusAgendaLid worden