Subsidies

Actuele subsidie mogelijkheden voor scholing

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers verdient voortdurend aandacht. En dat is logisch gezien de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen: Medewerkers moeten langer doorwerken tot hun pensioen; digitalisering en automatisering van productieprocessen vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden in de MITT-sector, en daarbij wordt het steeds lastiger om goed gekwalificeerde medewerkers te vinden. Het is dan ook belangrijk dat werknemers hun kennis en kunde up-to-date houden. De overheid is zich hier ook van bewust en heeft daarom een aantal subsidies in het leven geroepen die bedrijven voor hun medewerkers en scholing kunnen benutten.

 

Op deze pagina staat een overzicht van actuele subsidies. 
Een samenwerkingsverband van meerdere bedrijven helpt vaak bij de aanvraag van een subsidie.
Heb je interesse of wil je meer weten, neem contact op met Onderwijs Consultant Marieke Kuper

 

STAP-budget alleen voor OCW-erkende opleidingen.

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Per 1 september 2023 geldt dit alleen nog voor OCW erkende opleidingen. Helaas vallen de meeste vakgerichte scholingspartners van de vakraad MITT hier niet onder. Ook zonder financiële ondersteuning vanuit de overheid bevelen we deze opleiders bij je aan. Zoek je dus een vakopleiding binnen de mode-, interieur-, tapijt-, of textielsector? Neem dan eerst een kijkje bij deze opleiders:

Opleiders met branche-specifiek aanbod

D'r Kleermaker Velden
Landelijk Platform Modevakonderwijs Haarlem
Ecorn  Zeewolde
Textilice Maastricht
Hi Style Rotterdam
Detex Opleidingen B.V. Doorn
BCL Instituut Eindhoven
Modevakschool Amsterdam Amsterdam
Hendrikse-Knapen ENSAID Den Bosch
Lijfgoed Montfoort
MARAblu Oosterhout
HCH Modevakopleidingen Montfoort
Fifty Ways Haarlem
Jema Training VOF Heerlen
ENSAID modevakschool Rotterdam Rotterdam
Topais - Fashion Academy Breda
Modint Academy Zeist


Subsidieregeling praktijkleren - deadline indienen 15 september

Wil je een praktijk- of werkleerplaats aanbieden zodat mensen beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt? Kijk alvast of je gebruik kunt maken van de Subsidieregeling praktijkleren.

Een aanvraag indienen is weer mogelijk vanaf 2 juni 2023 t/m 15 september 2023.

Meer informatie
 

Subsidie voor EVC-trajecten

Wil je eerder verworven ervaringen laten erkennen door middel van een EVC-traject (Erkenning Verworven Competenties), dan kun je hiervoor vanaf 1 november subsidie aanvragen. Het aanvraag traject loop van 1-11-2023 tot en met 29-02-2024 en er is 1 miljoen euro beschikbaar. Zodra er meer informatie bekend is vind je dat hier.
 

Overzicht leer en werk mogelijkheden

Er zijn een aantal sites waar meer informatie te vinden is over kansrijke beroepen en opleidingen voor de sector. Wil jij werken en/of leren in de textielsector, zoals bij een mode-, tapijt-, textielbedrijf of een gordijnatelier, kijk dan eens rond naar de mogelijkheden.

Op ‘Nederland werkt aan werk’ zijn routekaarten te vinden waar kansen op werk inzichtelijk worden gemaakt. 

Op het 'Leeroverzicht' geeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, sociale partners en onderwijskoepels informatie over scholing en subsidiemogelijkheden. 

Advies op maat

Marieke Kuper helpt je graag verder. 

Stuur een bericht aan : kuper@modint.nl