Nieuwsbericht

Krachten gebundeld voor nieuwe generatie coupeurs

23-05-2023 - Meesteropleiding Coupeur is hét voorbeeld als het gaat om verdiepend vakmanschap, ofwel vakmanschap op een hoger niveau. Streven naar perfectie, aandacht voor detail en kwaliteit… alles om te komen tot dat perfect gemaakte kledingstuk.

Al eerder ging de Stichting Meesteropleiding Coupeur een nauwe samenwerking aan met het ROC van Amsterdam en HBO Drechtsteden. Dit resulteerde in een nieuwe geaccrediteerde 2 jarige Ad-opleiding én een nieuw ontwikkeld mhbo-traject tot Tailor Professional. De Stichting Meesteropleiding Coupeur en haar opleidingen houden nu op te bestaan maar het verdiepende vakmanschap blijft behouden. Onder de vlag van het ROC van Amsterdam en HBO Drechtsteden worden met het mhbo- en Ad-traject twee nieuwe vakmanschapsopleidingen vormgegeven. Bij deze opleidingen worden de kennis, het netwerk en een aantal goederen van Meesteropleiding Coupeur ingezet. Op 12 april tekenden de drie partijen de officiële overeenkomst.

Stichting Meesteropleiding Coupeur heeft in het verleden een prachtige vakmanschapsopleiding opgezet die zijn waarde bewezen heeft in de mode vakwereld en in de culturele sector. Vanuit het werkveld blijft er een grote behoefte aan mensen die het ambacht van het kleding maken tot in de puntjes beheersen. De kennis en ervaring van Meesteropleiding Coupeur is ingezet bij het tot stand brengen van de nieuwe Associate degree Tailor Professional, een tweejarige vakmanschapsopleiding op niveau 5 bij HBO Drechtsteden, die in februari 2023 officieel is erkend. Komend schooljaar starten ook de eerste studenten met het mhbo traject ‘Tailor Professional’ op het ROC van Amsterdam, waarbij studenten al vanaf hun tweede leerjaar vakken op hbo-niveau niveau volgen en de opleiding met zowel een mbo- als Ad-diploma kunnen verlaten.

ROC van Amsterdam en HBO Drechtsteden zijn trots om de opgebouwde kennis en het hoogwaardige vakmanschap dat Meesteropleiding Coupeur heeft opgebouwd voort te kunnen zetten en daarmee een nieuwe impuls te geven aan de doorlopende leerlijn van mbo naar hbo niveau.

Op de foto v.l.n.r.: Jessica van den Bosch (directie HBO Drechtsteden), Hans Gerson (RvB Meesteropleiding Coupeur), Sonja Hoogendoorn (directie ROCvA MBO College Zuid), Han Bekke (RvB Meesteropleiding Coupeur)


Meer weten over scholing in de sector?

Neem contact op met Marieke Kuper of bekijk het aanbod van Modint Academy.