Blog

Duurzaamheid, dat moet je gewoon doen...

15-05-2023 - Bij ons thuis wordt veel gesproken over duurzaamheid. Kritische man, koopgrage kinderen en moeder die als bestuurder steeds meer en meer indringend te maken krijgt met duurzaamheidseisen in besturen en bij bedrijven.

Iedere dag roept Kruidvat in de reclame: ”duurzaamheid, dat moet je gewoon doen” en veel kledingmerken beloven inmiddels 100% circulair te zijn/ worden, hoewel de definities daaronder wel wat ontbreken.

Afijn, ambities te over maar hoe ga je daar nu als bedrijf mee om? Vanaf 1 juli geldt zelfs de wettelijke verplichting om de marsroute in te zetten naar een inzamelsysteem voor kleding en linnengoed met als doel om in 2025 de helft daarvan te hergebruiken en te recyclen. Ga er maar aanstaan!

Behalve de vraag wat dat aan administratieve lasten oplevert, is de kwestie die we samen voor de kiezen krijgen "wat gaan we met dat ingezamelde textiel doen?" Een collectieve aanpak biedt hier de uitkomst. En ook dan moeten we er nog rekening mee houden dat -als alles na 1 juli wat meer vorm begint te krijgen- het maatschappelijke vergrootglas steeds meer op onze sector komt te liggen.

Gelukkig hebben we daar onze vereniging Modint ook voor. Onze medewerkers zijn hard bezig met het opzetten van de goede systemen om u zoveel mogelijk te helpen en te ontzorgen, waar dat kan. In deze nieuwsbrief vindt u daar al veel informatie over.

En tja: duurzaamheid, dat moet je gewoon doen…
 

Sylvia Roelofs
Voorzitter Modint