Nieuwsbericht

2023: Het Europese jaar van de skills

Volgens Ursula van der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, moet de focus dit jaar komen te liggen op beroepseducatie en het verbeteren van beroepsvaardigheden. 2023 is dan ook uitgeroepen tot het Europese jaar van de skills. Er worden veel activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd op Europees niveau (Op de EU website is te zien welke dit zijn), maar ook in Nederland.

Zo vinden op 23 en 24 maart in de Rai in Amsterdam de Nederlandse ‘Worldskills’ wedstrijden plaats. VMBO- en MBO-studenten strijden dan om de beste van Nederland te worden op hun vakgebied. Ook vanuit de modeopleidingen doen er studenten mee. Bezoekers zijn welkom. Een interessant event dus om je toekomstige werknermer te scouten!

Voor Modint (Academy) zijn onder andere vakmanschap, samenwerking met het bedrijfsleven voor passend onderwijs en de bevordering van de leercultuur binnen bedrijven belangrijke thema’s. We zetten ons dan ook actief in voor het verbeteren van beroepseducatie. Modint neemt onder andere deel aan de Euratex skills committee om mee te praten over Europese ontwikkelingen, maar biedt ook een breed scala aan vakspecifieke modules en workshops (ook op maat!) aan via Modint Academy. Voor meer informatie en het delen van ‘good practices’ rondom skills, neem graag contact op met Marieke Kuper. 

Marieke Kuper
Onderwijs consultant