Nieuwsbericht

Op weg met de Modint Export Wegwijzer

Veel van onze leden ondernemen internationaal, dat is niet nieuw. Dit doen ze niet alleen voor hun inkoop en productie, maar de laatste tijd ook steeds meer voor hun verkoop. We merken dit onder andere aan de toename van vragen op het gebied van export. Deels vanwege politieke ontwikkelingen en daarmee het wegvallen van markten en keuzes voor nieuwe (online) markten. Maar ook vanwege een toename aan wet en regelgeving in andere landen. We zien bovendien dat “non EU Brands” (waaronder uit de UK) een weg zoeken naar Europa en hun zoektocht beginnen naar nieuwe markten in de EU, waaronder in Nederland. 

Export advies

Heb jij vragen over export, nieuwe markten en/of internationale wet en regelgeving die daarbij komt kijken? Onze ervaren consultants kunnen je goed helpen.

Met de toename aan export handelsvragen hebben we dan ook nieuw leven geblazen in de Modint Export Wegwijzer: hét adviesgesprek voor al jouw strategische exportvragen. Wil je altijd op de hoogte zijn van wet en regelgeving rond export afgestemd op de specifieke situatie van jouw bedrijf? Dan zit je goed met onze pakketten Safety & Compliance en Corporate Responsibility. Denk bijvoorbeeld aan productwetgeving op het gebied van veiligheid en duurzaamheid, labeling, etikettering en verpakkingen.

De Modint Export Wegwijzer

Met de Modint Export Wegwijzer ondersteunen we bedrijven die een nieuwe markt willen betreden met realistisch en onafhankelijk advies. In een gesprek maken we samen een eerste scan van de markt zodat jij een gedegen afweging kan maken voor je bedrijf.

Wat is je motivatie voor export?

Het begint met een reflectie op jouw motivatie en plan, want waarom zou je willen exporteren? Het opzetten van een exportstrategie betekent dat je weer een nieuw bedrijf aan het opstarten bent, met alle strategische afwegingen aan de voorkant die daarbij horen en vaak een lange adem.   

Positie, product en logistiek, waar ben je toe in staat?

Door onze jarenlange ervaring in de sector internationaal hebben we een goed beeld van de belangrijkste exportmarkten. Maar succes hangt af van veel factoren. Zo ben je afhankelijk van je positie in de keten en het type product, maar ook in hoeverre je in staat bent te leveren en met welke snelheid en logistiek. Hierin nemen we beschikbare marktinformatie en ontwikkelingen mee.

Wat is je strategie?

Hoeveel wil je investeren? Wil je verkopen via agenten (meer controle) met een eigen distributeur (minder risico) of een eigen exportmanager? Wil je wel of geen eigen retail? En wat is je online strategie? Werken jouw USP’s in Nederland ook wel in een ander land? Wat verwacht je en waar wil je over 5 jaar staan? Samen bespreken we jouw strategie voor een onafhankelijk beeld van kansen  met toegang tot ons kwalitatieve netwerk op het gebied van export.

Met deze extra bagage kan je met jouw bedrijf een extra goede afweging maken en word je gesterkt in je internationale ambities.  

Heb je belangstelling of vragen?

Neem contact op met Corien Beks of Rens Tap