Nieuwsbericht

Vacature Algemeen Directeur Modint

Ben jij daadkrachtig én ondernemend? 

Modint vertegenwoordigt de textiele sector van (bedrijfs)kleding, interieurstoffen, modeaccessoires en tapijt. De sector ondergaat een veelbelovende transformatie naar duurzaam textiel, waarbij het steeds meer rekening houdt met ethische productiepraktijken, milieubewustzijn en sociale verantwoordelijkheid. Met onze leden maken we samen de sector sterker, transparanter en duurzamer. We pakken onze verantwoordelijkheid en zijn innovatief. Daarom lopen wij voor onze leden voorop en zetten de toon voor de sector in een sterk veranderende economie en samenleving.  Wij zoeken een nieuwe algemeen directeur met visie die van Modint een sterkere vereniging maakt met nog grotere toegevoegde waarde voor haar leden. 

Je hoeft maar om je heen te kijken of je ziet en voelt het werk van onze leden. Van de dagelijkse producten door naar de medische en technische producten die bepalend zijn voor de wereld; van kleding en tapijt tot aan innovatieve coating voor kabels. Textiel beschermt mens en omgeving, het houdt ons warm en maakt mensen blij. Daarnaast is textiel een grondstof die steeds meer innovatieve toepassingen mogelijk maakt.

Jouw doel is samen met het bestuur, de leden en de organisatie van Modint de transitie te realiseren met een financieel-gezonde organisatie. Je zet de strategische koers uit, stelt daaraan gerelateerde doelen en prioriteiten en bewaakt de realisatie hiervan. Jouw focus ligt op het creëren van verbinding, zowel binnen als buiten de organisatie.

Jouw innovatiekracht

Je herkent nieuwe, vooruitstrevende ideeën en oplossingen die helpen het ideaal van Modint te realiseren, je agendeert deze op het juiste moment in de besluitvorming, je zet de gewenste beweging in gang en zorgt ervoor dat deze in lijn is en blijft met de strategische koers en gestelde doelen. Dit doe je onder andere door modernisering en digitalisering.

Jouw positioneringkracht

Je bent door je invloed op allerlei bestuurlijke niveaus bepalend voor het imago, de echtheid en de uitstraling van de organisatie. Je weet Modint op de kaart te zetten en haar onderscheidend vermogen onder de aandacht te brengen en waar te maken, waardoor een duurzame relatie met belangrijke stakeholders blijft bestaan.

Jouw organisatiekracht

Je hebt een sterke visie op hoe de organisatie zich de komende jaren moet ontwikkelen om te kunnen voldoen aan de behoeften van leden en stakeholders. Je neemt verantwoording voor de groei, continuïteit en financiële gezondheid en neemt strategische besluiten. Je hebt ruime ervaring in organisatieontwikkeling, strategische processen en stakeholdermanagement.

Jouw leiderschapsstijl

Je geeft richting en beïnvloedt door inspiratie en leiderschap. Je biedt ruimte en stuurt op het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Je bent consistent en consequent in wat je zegt en doet. Je straalt vertrouwen en tegelijkertijd bevlogenheid en enthousiasme uit. Je maakt je sterk voor een leeromgeving, waarin je medewerkers van Modint vertrouwen geeft zelf de interactie met stakeholders vorm te geven. Je geeft daaraan richting door de juiste kaders te zetten waarbinnen je vrijheid van handelen geeft.

Dit ben jij

  • Bewezen vooruitstrevend en vertrouwd met digitalisering en nieuwe media
  • Een verbinder
  • Proactief en resultaatsgericht
  • Visionair met lef en daadkracht
  • Een verandermanager
  • Inspirerend leider
  • Commercieel en ondernemend
  • Bij voorkeur affiniteit met de textielsector

Modint biedt je

Een uitdagende baan in een dynamische en sterk transformerende sector. De organisatie telt 20 collega’s in een sterk team met branchemanagers en consultants. Zij staan in nauw contact met leden en stakeholders en werken ieder vanuit een specifieke expertise. Ons inspirerende kantoor in Zeist delen wij onder andere met de International Apparel Federation (IAF) en INretail waarmee we nauw samenwerken. Wil jij hieraan bijdragen? Wij ontvangen dan graag jouw motivatie en CV.

Interesse?

Inhoudelijke vragen over de functie? Bel of mail met de voorzitter van Modint, Sylvia Roelofs T +31 88 810 09 02 E sroelofs@modint.nl.

Jouw motivatie en CV kun je mailen aan Suzanna Heuff, E pz@modint.nl.