Nieuwsbericht

Ieder bedrijf loopt cyberrisico, kom nu in actie

13-10-2021 - In de Week van de Veiligheid besteden we samen met Modint Verzekeringsdienst extra aandacht aan cyberrisico’s. Dit kan een digitale aanval zijn van cybercriminelen (zoals een virus, DDos-aanval of een hack), het technisch falen van je systemen, servers, hard- en software of een al dan niet opzettelijke menselijke fout. Deze en andere incidenten kunnen grote financiële gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Heb je jouw IT goed beschermd? Zijn al je risico's adequaat afgedekt? Kom nu in actie. 

50% van alle Nederlandse bedrijven loopt risico.
Wist je dat de helft van alle Nederlandse bedrijven op enig moment te maken krijgt met cybercriminaliteit? En dat de totale schadelast voor het bedrijfsleven ongeveer 10 miljard euro per jaar bedraagt en dat dit ieder jaar hoger wordt? Toch denkt bijna de helft van alle bedrijven nog steeds dat zij niet geraakt zullen worden door bijvoorbeeld een cyberaanval. Want ze hebben een eigen IT-afdeling, gebruiken een firewall, maken dagelijks een back-up van hun bestand en hebben de medewerkers goed geïnstrueerd.

Zij hebben het mis, ieder bedrijf loopt het risico getroffen te worden door cyberincidenten. Als groothandel of producent in onze sector ben je voor cybercriminelen zelfs een uitstekend doelwit: je bent in veel situaties waarschijnlijk de verbindende factor. Terwijl veel bedrijven denken dat een cyberaanval hen niet overkomt, wijst het verleden uit dat hackers juist de websites van wat grotere bedrijven met veel klanten en contacten aanvallen.

Specialisten risico-inventarisatie cyberveiligheid.
Modint Verzekeringsdienst heeft specialisten in dienst die kunnen helpen bij de risico-inventarisatie op het gebied van aansprakelijkheid en cyberveiligheid. Met onze gedegen kennis van jouw branche én de verzekeringsmarkt brengen wij gedetailleerd en begrijpelijk in kaart hoe je risico’s zijn afgedekt en of er hiaten zitten in de huidige (verzekeringen. Want wij zorgen er graag voor dat je een goede nachtrust hebt als het gaat om het inzichtelijk en beheersbaar maken van alle risico’s.

Vragen?
Heb je vragen of  wil je informatie over een cyberverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Ga naar Modintverzekeringsdienst.nl/cyber en vul het formulier in voor meer informatie.