Activiteit

Chinees-Nederlandse Circular Fashion Days in Shenzhen

16 september t/m: 17-09-2023
Zaterdag 16 september 2023 - zondag 17 september 2023
Evenement

Ga mee op missie naar Shenzhen, China op 16 en 17 september 2023! Tijdens Shenzhen Fashion Week 2023 presenteert Modint de Chinees-Nederlandse Circular Fashion Days met een workshop en conferentie inclusief een excursie en netwerkbijeenkomst in Shenzhen. Onderwerpen zijn:

  • Ontwerp en materiaalgebruik gericht op circulariteit: Hoe kunnen innovaties in ontwerp- en materiaalgebruik bijdragen aan de circulariteit in de mode-industrie.
  • Verantwoorde productie, eco-dyeing, recycling in Nederland en China, en thema’s als datagedreven productie waarvoor near-shoring nodig is.

Om de samenwerking tussen spelers binnen de industrie, zoals ontwerpers, merken en fabrikanten uit beide landen, op deze gebieden te versterken en de consument bewuster te maken van de milieu- en sociale gevolgen van verschillende modekeuzes, presenteren we een tweedaags programma 'Chinees-Nederlandse Circular Fashion Days'.
Mede-organisatoren zijn Consulaat-Generaal van Nederland Guangzhou, Shenzhen Garment Industry Association en ondersteunende partners zijn CreativeNL, Amsterdam Fashion Institute en Netherlands Business Support Office Shenzhen.

 Programmaoverzicht

  • 16 september. Workshop van een halve dag aangeboden door Modint, gepresenteerd door Leontine Wagenaar en Damon Giannoccaro
  • 16 september. Conferentie van een halve dag (inclusief vertaling)
  • 16 september. Netwerkbijeenkomst
  • 17 september. 1-daagse excursie met discussies over duurzame processen en interessante retailconcepten, eventueel met AR

Wilt u deelnemen aan deze unieke gelegenheid om Chinese partners te ontmoeten of wilt u meer informatie over het volledige programma, neem dan contact op met Rens Tap, Corien Beks of Leontine Wagenaar.