Nieuwsbericht

Spreek een RI&E adviseur tijdens de inloopadviesdag

Iedere eerste maandag van de maand staat onze RI&E adviseur Gert Dekker voor je klaar om jou gratis persoonlijk advies te geven. De eerste inloopadviesdag is op maandag 2 september. Of je nu vragen hebt over het opstellen, toetsen of implementeren van een RI&E, tijdens deze dag kan je al je vragen stellen. Je kunt zowel bij ons op locatie in Zeist als online een afspraak maken.

Maak direct een afspraak

Een veilige en gezonde werkomgeving lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het creëren en behouden van een veilige werkplek vereist zorgvuldige aandacht en planning. Dit is niet alleen essentieel voor het welzijn van je werknemers, maar ook voor de veiligheid van klanten, bezoekers en jezelf als werkgever. Ondanks de beste bedoelingen kunnen er risico’s op de werkvloer aanwezig zijn die niet direct zichtbaar zijn.

Stel je vragen over de verplichte RI&E

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is verplicht als je medewerkers in dienst hebt die samen meer dan 40 uur werken. De RI&E is een instrument om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer te waarborgen. Wij kunnen je over de RI&E adviseren, of deze zelfs voor je (laten) uitvoeren en toetsen. 

Dit zijn de meest gestelde vragen over de RI&E: 

  • Wat staat er in een RI&E? 
  • Kan ik zelf een RI&E opstellen? 
  • Moet ik de RI&E laten toetsen? 
  • Ik heb een RI&E, en nu? Hoe ga ik met de RI&E aan de slag? 
  • De RI&E is opgenomen in het Arbomanagement Systeem (AMS): hoe werkt dit programma? 
  • Wat is de rol van de preventiemedewerker, en is deze verplicht? 

Benieuwd naar het antwoord op een van bovenstaande vragen, of wil je ander advies? Onze adviseurs praten je graag bij over arbeidsomstandigheden, -risico’s en de RI&E.
 

Plan jouw gratis adviesgesprek

Gert Dekker
RI&E Adviseur