Nieuwsbericht

Tijd voor circulair design

De tijd is rijp voor circulair design. Ook in de mode-industrie, want daar is nog een wereld te winnen. Leontine Wagenaar (fashion en design expert) schreef in samenwerking met Modint en in opdracht van CreativeNL een rapport over Eco-Design en Circular Design van kleding. Waar vele ogen gericht zijn op de aanstaande Europese wetgeving op ESPR gebied, benaderde zij het onderwerp vooral vanuit haar eigen design achtergrond.

Leontine ging daarna, wederom ondersteund door Modint, naar China en sprak tijdens 'Sino-Dutch Circular Fashion Dialogue', met het Nederlandse consulaat, met hogescholen, studenten en bedrijven. Dit trok enorm veel aandacht. Zo gaf ze ook een interview aan FashionUnited over Nederlands circulair design en kansen in China.  

Op 25 oktober spreekt Leontine tijdens DRIVE over de Chinees-Nederlandse Circular Fashion Dialogue die zij leidde tijdens de Shenzhen Fashion Week in China. Dit was een uniek evenement dat de toekomst van mode onderzocht via de route van creatieve samenwerking en circulariteit in twee zo verschillende delen van de wereld. Wil je er 25 oktober bij zijn? De zaal is vol, maar je kunt nog aanhaken via de livestream!  

>> Download het rapport over Eco-Design en Circular Design van kleding

>> Meld je aan voor de livestream van 25 oktober

Video 'Sino-Dutch Circular Fashion Dialogue' forum - Leontine Wagenaar