Nieuwsbericht

Vacature Ledenraadslid

Modint vertegenwoordigt met trots de bedrijven die van textiel dagelijkse, medische en technische producten maken die bepalend zijn voor onze wereld. We zijn actief in een markt die zich onder meer kenmerkt door verduurzaming, digitalisering en branchevervaging. Meer dan ooit vraagt dit om een innovatieve en toekomstgerichte vereniging. De leden zijn eigenaar van de verenging. Via het bestuur en de ledenraad wordt inhoud gegeven aan dit eigenaarschap. Een breed gedragen visie en een strategische agenda staan daarbij centraal. Wil jij meedenken over de toekomst van onze vereniging en zorgen voor nog meer impact voor de leden? Dan zoeken we jou.

Rol ledenraad

De ledenraad vertegenwoordigt de leden van Modint en vervangt de algemene ledenvergadering. De ledenraad heeft een tweeledige rol: strategische rol en is dé vertegenwoordiger van de achterban. Wil jij meedenken over de toekomst van onze vereniging en zorgen voor nog meer impact voor de leden? Dan zoeken we jou.

De strategische rol

Het bestuur is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het strategische beleidsplan. Tijdens de vergaderingen levert de ledenraad input voor dit strategische plan. Het strategisch plan wordt – net als de begroting en jaarrekening - ter goedkeuring voorgelegd aan de ledenraad. Het bureau is verantwoordelijk voor de uitvoering van het strategisch plan.

De ledenraad als vertegenwoordiger

Met een ruime vertegenwoordiging van bedrijven in de keten is de vereniging wijd vertakt. De ledenraad ziet het als een belangrijke rol de achterban in de hele keten te vertegenwoordigen in de ledenraad.  De ledenraad wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuur.

Dit ben jij

Een ledenraadslid van de vereniging:

  • is breed geïnteresseerd in ontwikkelingen in de keten en de sector;
  • heeft het vermogen om het belang van de vereniging centraal te stellen;
  • heeft verbindend vermogen en de drive tot samenwerking en ontmoeting;
  • is bekend met de gekozen koers en structuur en met een positief kritische blik op de beleidsuitvoering;
  • is een teamspeler die nieuwsgierig is en open staat voor nieuwe ontwikkelingen;
  • heeft inspirerend vermogen richting collega-bestuurders en directie en uitdaagt om te vernieuwen.

Voorkeur voor ondernemer in bedrijfskleding

Voor een evenwichtige samenstelling van de ledenraad is vertegenwoordiging vanuit de verschillende branches belangrijk. We hebben op dit moment een voorkeur voor een lid uit de bedrijfskleding voor een representatieve afspiegeling van de achterban. Dit is geen vereiste. Drive en interesse om samen tot een sterke ketenverankering te komen zijn wel leidend.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer achtergrond kan je contact opnemen met Roos Smulders, algemeen directeur van Modint. Ook bij interesse kan je contact met haar opnemen via smulders@modint.nl of 06 - 31 78 35 91.