Nieuwsbericht

Hoge energiekosten vragen om actie

11-02-2022  - Het coalitieakkoord is duidelijk: geen woorden maar daden als het neerkomt op klimaat en energie. Daarnaast stijgen de energiekosten de pan uit door verschillende oorzaken. Is het nu tijd voor actie?

De onrust tussen Oekraïne en Rusland, voorraden, Nordstream, marktwerking, lage buffers in Nederland, voorbeelden van oorzaken waardoor de kosten de pan uit rijzen. Bijna iedereen is het er wel over eens dat we het milieu moeten sparen. Ook het kabinet is duidelijk over de klimaatdoelstellingen. Sterker nog, het nieuwe kabinet heeft de ambitie de Nederlandse industrie in Europa en wereldwijd de duurzame norm te laten stellen. Groene industriepolitiek, nieuwe energie infrastructuur, een klimaat- en transitiefonds van 35 miljard euro voor de komende 10 jaar, verhogingen van belastingtarieven zo maar een greep uit het regeerakkoord.

Hoe kom je tot de juiste actie? Modint helpt.

Emissies

Het in kaart brengen van de emissies van je product en/of proces wordt steeds relevanter. Redenen? Onder andere emissie gerelateerde eisen en keurmerken, kostenstijging CO2- emissies door het ETS (Europese emissiehandelssysteem), circulariteit, versterkende effecten in de keten omdat men kijkt naar de hele levenscyclus van grondstoffen naar eindgebruik, duurzaamheid en transparantie.

Hoe? Modint bAwear Score geeft inzicht in milieu-impact textielproducten | Modint en CO2 Improve van Modint Logistiek CO2 Improve - Don´t Compensate. Innovate.

Modint energie collectief

Al een aantal jaren heeft Modint een energiecollectief voor een aantal leden. Hoewel we hier afgelopen jaar ook met een onvermijdelijke verhoging in de kosten hebben moeten calculeren is de prijs nog altijd onder de marktprijs. Binnen Modint werken tientallen leden (vooral uit de Nederlandse textielindustrie) al jaren samen bij de inkoop van gas en energie. Samen met een gespecialiseerd adviesbureau monitoren we de markt continu, krijgen we advies over welke aanbieders het meest aansluiten en wanneer we het beste welk volume kunnen inkopen. Grote budgetsprongen jaar-op-jaar worden hiermee vermeden, gemak door de aankoop van gas en elektra te centraliseren, lagere advieskosten voor inkoop door spreiding van de kosten over alle deelnemers en individueel advies op maat mogelijk. Afhankelijk van het verbruik is deelname mogelijk. Voor meer informatie info@modint.nl

DEB

Duurzaam Energie Besparen, hoeveel kun je besparen op je energierekening? DEB is een online platform dat je helpt energie besparen, kosten verlagen en te verduurzamen. De online bespaar assistent voor ondernemers. Een persoonlijk energiedashboard helpt bij alles rondom energiebesparing. Is jouw bedrijf verplicht maatregelen te nemen vanuit de wet Milieubeheer, je ziet het meteen. Bekijk in één overzicht welke maatregelen je kunt nemen en welke besparing ze je opleveren. Ook ontvang je tips hoe en wanneer je de maatregelen het beste toepast en welke leverancier je daar mogelijk bij kan helpen. Een kennis- en inspiratiegedeelte geeft je handige artikelen over energiebesparing en tips van collega-ondernemers. Kijk op: Modint - DEB

 

Contactinfo:
Stuur een e-mail