Nieuwsbericht

Modint bAwear Score geeft inzicht in milieu-impact textielproducten

 Vanaf nu beschikbaar!

10-12-2021 - Duurzaamheid en transparantie zijn belangrijke pijlers in de bedrijfsvoering van alle bedrijven in de kleding- en textielsector. Compliance, traceerbaarheid en eerlijk onderbouwde ‘groene claims’ zijn cruciaal om extra waarde te creëren voor producten. Het bewustzijn op dit punt van de consument groeit elke dag, evenals de vraag naar meer duurzamere producten en volledige transparantie van de supply chain. Betrouwbare en verifieerbare data zijn een belangrijke basis voor transparante communicatie en interne processen.

Modint & bAwear hebben daarom de handen ineengeslagen en introduceren de Modint bAwear Score. Deze tool maakt het mogelijk om op verschillende manieren inzicht in de milieu-impact van textielproducten te krijgen: Dit is vandaag door beide partijen in een persbericht naar buiten gebracht. 

  • YourQuestion: Impact inzicht in 5 simpele stappen
  • YourScenario: Gedetailleerde LCA rapportage
  • YourHotspot: Specifieke supply chain inzichten (beschikbaar in 2022)

De belangrijkste voordelen:

  • Gebruikersvriendelijk
  • Fact-based impact transparantie
  • Toegankelijk, ook voor het MKB
  • Onderbouwd en gebaseerd op betrouwbare en verifieerbare data
  • Basis voor duurzaamheidscommunicatie

Veel van onze leden leveren flinke inspanningen aan noodzakelijke verbeteringen in een erg complexe keten”, zegt Patric Hanselman, algemeen directeur van Modint.  “Het verkrijgen van inzicht en vergroten van transparantie zijn daarbij belangrijk, maar vragen zeker voor MKB-bedrijven verhoudingsgewijs forse investeringen. Juist voor deze groep proberen wij hoogwaardige tools te ontwikkelen met een lage drempel. Met Modint-bAwear Score hopen we daar een mooie bijdrage aan te leveren.”

Michel Walstock van bAwear: “We zijn blij na bijna 2 jaar ontwikkeling om samen met onze partners Modint en SimaPro, de textielsector te 'empoweren' en faciliteren met praktische tools om duurzame ambities echt waar te kunnen maken”.

De Modint bAwear Score kent zijn fundament in de diepe en actuele textielkennis vanuit de branche zelf (via Modint en bAwear), in combinatie met de toonaangevende software voor levenscyclusanalyse (LCA) van SimaPro.

“Deze samenwerking bundelt de kennis en ervaring van Modint en bAwear met onze jarenlange expertise op het gebied van LCA. Hierdoor kunnen we de Textielindustrie van fact-based footprint informatie voorzien, de inzichten en transparantie in de sector vergroten en leden helpen in het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen.” aldus Eric Mieras, Managing Director van PRé Sustainability, de organisatie achter SimaPro.

Het bundelen van krachten is voor zowel Modint als bAwear cruciaal. Een tool als deze heeft het potentieel om breed gedragen te worden in onze industrie, waarmee deze een belangrijke bijdrage kan leveren aan de harmonisatie binnen dit thema. Achter de schermen werkt Modint ook nauw samen met Creamoda, de Belgische Modefederatie, om samen het beste te bereiken voor onze leden op internationaal niveau.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

bAwear Score
bAwear Score is gespecialiseerd in textiel LCA-berekeningen. Actief sinds 2019 en ontstaan ​​vanuit de behoefte aan betrouwbare, snelle en betaalbare impact inzichten en rapportages.

SimaPro
Modint bAwear Score wordt mogelijk gemaakt door SimaPro: al 30 jaar toonaangevende software voor levenscyclusanalyse (LCA) en een vertrouwde naam in de industrie en de academische wereld in meer dan 80 landen.

 

Meer informatie over Modint bAwear Score