Activiteit

Circular Textile Days: More than textiles

06 juni
Dinsdag 6 juni 2023
13:15 tot 14:00
Evenement

Modint is hoofdpartner van de Circular Textile Days. Dit jaar zijn we dan ook volop aanwezig met verschillende projecten, presentaties en interactieve sessies. Zo organiseren we samen met CLICKNL het eerste ideeëntheater! Kom je ook?

Circular Textile Days gaat niet alleen over textiel. Wat dacht je van fournituren, zoals garen, ritsen, hangers en knopen – allen niet los te zien van textiel, én dus ook niet te vergeten in de discussie over circulariteit. Daar gaan we het in een interactief ideeëntheater over hebben.   

Circulariteit in textiel en recycling kan alleen echt werken wanneer fournituren hierin meegenomen worden. Waar lopen aanbieders tegenaan? Welke innovaties zijn er en kunnen zij elkaar en hun ketenpartners inspireren? Het begint met circulaire keuzes tijdens de ontwerpfase, niet alleen voor textiel maar voor het hele eindproduct en voor de hele waardeketen.  

Maar hoe pakken we dit aan? 

Neem plaats in het theater en ga de discussie aan over deze complexe vraagstukken. Tussen het publiek nemen onder andere verschillende experts plaats. Zij delen met jou hun uitdagingen, inspireren met nieuwe perspectieven, komen met nieuwe ideeën (het is natuurlijk een ideeëntheater) en ze durven ook zeker de discussie met je aan te gaan. Verbinden met elkaar staat centraal! 

De sessie wordt gemodereerd door Yvette Watson van PHI Factory en de experts die vanuit het publiek meepraten zijn: 

  • Merek Strick - Butonia 

  • Jan Cees van Baaren - Ykk 

  • Marloes Evers – Van Engelen en Evers 

  • Daniel Bach - Coats 

  • John Beelen  - Wear to go 

Ons doel voor deze sessie? Samen stappen zetten naar een circulaire mindset voor alle producten rondom textiel. Met het ideeëntheater zorgen we ervoor dat we elkaar weten te vinden als het gesprek nog lang niet afgelopen is. Praat gerust mee, denk mee en doe mee. 

>> Schrijf je gratis in voor deze Powered by CLICKNL sessie via www.circulartextiledays.com/tickets.html

>> Lees meer over het ideeëntheater