Nieuwsbericht

Handel met Rusland of Oekraïne? Meld het ons!

25-02-2022 - De handel in onze sector met Oekraïne is niet groot, er wordt relatief weinig geproduceerd in Oekraïne voor Nederlandse Modint leden. De export naar Oekraïne is ook niet substantieel. Maar Rusland is wel een belangrijk exportland en de textiel- en tapijtindustrie is ook afhankelijk van gasleveranties. 

We komen graag in contact met bedrijven voor wie deze landen wel essentieel zijn voor de bedrijfsvoering.
Neem hiervoor contact op Antonio Barberi Ettaro, barberi@modint.nl

Ondernemersorganisatie s VNO-NCW en MKB-Nederland hebben in een persbericht hun zorgen geuit over de militaire inval in Oekraïne. Zij vrezen voor forse druk op onder meer de energieprijzen en een aanzienlijke verstoring van internationale handelsstromen. "Met deze grove schending van de soevereiniteit van Oekraïne, wordt door Rusland de veiligheid in heel Europa op het spel gezet. We volgen de situatie nauwlettend en roepen Nederlandse bedrijven en medewerkers die actief zijn in de regio op zich zo snel mogelijk in veiligheid te brengen", aldus de ondernemingsorganisaties.

Modint Logistiek meldt dat vervoerders de dienstverlening naar de Oekraine opschorten. DHL, Fedex TNT en UPS schorten de dienstverlening op. Met betrekking tot de service naar Rusland zijn de exacte consequenties afhankelijk van de op handen zijnde sancties voor Rusland.